Med 94 point ud af 99 mulige vandt Søren Rasmussen DM i kloakering for struktørlærlinge. Det samme gjorde hans storebror Thomas Rasmussen i 2018, og deres lærer på Learnmark Tech Henning Regnvald Hansen i 2016.

Der var et vist pres på 18-årige Søren Rasmussen, struktørlærling hos KP Marsh, da han gik i gang med den to timer lange kloakeringsopgave i den indledende runde til DM i kloakering. Både hans storebror og lærer har i henholdsvis 2018 og 2016 vundet danmarksmesterskabet, og nu ville han også gerne vinde.

Søren Rasmussen tager sine hovedforløb på Learnmark Tech, og det gør tre af hans konkurrenter i den indledende runde også. Det er Emil Flink Madsen, Mike Underbjerg Lauritsen og Rasmus Emil Ehmsen. I den indledende runde havde de to timer til at lave et udvendigt og to indvendige afløb - et i rustfrit stål og et i pvc.

- Jeg var nervøs torsdag. Min storebror har vundet konkurrencen, og det ville jeg også gerne. Jeg er kun halvvejs i min uddannelse, og de andre er næsten ved at være færdigudlærte. Det var også min eneste chance for at vinde, fordi DM kun bliver afholdt hvert andet år, så jeg var lidt presset, fortæller den glade DM-vinder.

Konkurrerede mod kammeraten

For Søren Rasmussen var det en speciel følelse at konkurrere mod andre Learnmark-elever, hvor den ene af dem er en af hans gode kammerater.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg havde ikke rigtig tid til at tænke over det til konkurrencen. Der var vi konkurrenter, og vi skulle hver især gøre det bedste, vi kunne, siger Søren Rasmussen.

Han gik sammen med Rasmus Emil Ehmsen videre til finalen, hvor de på tre timer skulle lave fem afløb - fire indvendige og et udvendigt. Derudover skulle de svare på teoretiske spørgsmål fra dommerne, mens de arbejdede, og til sidst skulle de besvare et skema med kvalitetssikringsspørgsmål.

- Det sværeste til konkurrencen var tidspresset, og at der var så mange mennesker, der kiggede på os, mens vi arbejdede. Vores opgave blev vurderet med en tolerance på to millimeter - i hverdagen arbejder vi med omkring to centimeter, så det var også ret svært, understreger DM-vinderen.

Brødre på vinderpodiet

Samtidig med kloakeringskonkurrencen for lærlinge var der en lignende konkurrence for autoriserede kloakmestre. Her deltog Søren Rasmussens storebror Thomas Rasmussen, som også er ansat hos KP Marsh, hvor han blev nummer to.

- Det er megafedt, at en lærling fra KP Marsh vinder DM for anden gang, og at vores firma også er på podiet i konkurrencen for autoriserede kloakmestre. For mig er det et interessefag, jeg har lysten til at lære og blive dygtig. Min far er også entreprenør, det betyder nok også noget, fortæller struktørlærlingen.

Søren Rasmussen modtog præmier til en værdi af 30.000 kroner samt en regnvandskoefficient-uddannelse, hvor han skal lære at dimensionere nedsivningsanlæg. Efter konkurrencen har han et nyt mål.

- Jeg vil gerne stille op i konkurrencen som autoriseret kloakmester, siger han.