Abonnementsartikel

Et boligområde i Horsens, der består af blandt andet 11 boligblokke, bliver nu midlertidigt rømmet. Det er en sikkerhedsforanstaltning, da vandstanden i lokal sø er så høj, at det måske kan føre til underminering af et dige.

Massive mængder regn og blæst giver udfordringer mange steder i øjeblikket. I Horsens har naturens kræfter ført til, at kommunen har valgt at følge politiets anbefaling om at evakuere boligområdet Bygholm Åvænget.

Brand og Redning har gennem en periode i dag aflastet diget ved at pumpe vand ud af Bygholm sø. Det har lettet presset, men for en sikkerheds skyld vælger myndighederne midlertidigt at rømme et nærtliggende boligområde. Hvis diget ikke holder, så vil boligområdet nemlig højst sandsynligt blive oversvømmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den seneste tids regnvejr, der har ført til en forhøjet vandstand, da overfladevand fra de omkringliggende områder er strømmet ned i søen. Det kan ikke på nuværende tidspunkt afgøres, hvor længe der går inden området igen er helt sikkert at færdes i. Den nærliggende Bygholm Park er også lukket.

Beboerne i området, der er hjemme på nuværende tidspunkt, skal forlade deres bolig. De vil kunne tage ophold i Forum Horsens, hvor der er indrettet en lokalitet til det. Borgere, der ikke er selvhjulpne, vil blive hjulpet ud af deres bolig og transporteret til Forum Horsens.

Politiet og medarbejdere fra Horsens Kommune vil være i området for at hjælpe til med at sikre et roligt og sikkert forløb.

Det er endnu ikke muligt for myndighederne at afgøre, hvornår borgerne vil kunne vende hjem.