Abonnementsartikel

Seks mænd har tilsyneladende neglet millioner af kroner i en sag om grov kreditsvindel, som torsdag starter ved Retten i Viborg.

Køb et produkt, undgå at betale leverandøren, og sælg så produkterne videre til anden side. Den modus operandi har seks mænd ifølge anklageren ved Retten i Viborg benyttet sig af og har dermed svindlet adskillige leverandører for millioner af kroner. Det skriver DR.

Ialt er seks mænd i alderen 50 til 65 år tiltalt i en stor sag om kreditbedrageri. Det er foregået fra 2015 til 2018 og er gået ud over omkring 150 firmaer inden for især bygge- og anlægsbranchen. Et af de ramte firmaer er ØSB, Ølstrup Special Beton. Firmaet har mistet knap 241.000 kroner. Direktør Søren Bank Sørensen forklarer til DR, hvordan svindlen er sket:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"En fyr skriver en mail til en medarbejder i vores sønderjyske afdeling og spørger på 30 betonelementer, der skal leveres med kort horisont. Tilsyneladende er der egenkapital i købers selskab, så vi sender elementerne afsted uden en form for sikkerhed. Senere viser det sig, at købers selskab er tømt. Vi rykker for pengene, men da de ikke bliver betalt, kan vi se, at det er et fupnummer," fortæller han.

Der er sat 15 retsdage af til sagen ved Retten i Viborg.