sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Når man bygger nyt i dag, så er det en god ide at overveje hvordan man ønsker at opvarme sit hjem. I dag findes det billige, effektive og miljøvenlige alternativer til at sikre et stabilt opvarmet hus. En af disse miljøvenlige varmekilder er varmepumpen.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe anvender luftens naturlige varme til at producere varmeenergi til dit hjem. Det er derfor en billig og effektiv løsning, både sommer og vinter. Selv om varmepumpen kører på strøm, så producerer den ca. 4 kWh varmeenergi for hver kWh strøm den selv bruger, den vil derfor spare dig for høje udgifter til opvarmning.

Der findes typisk tre former for varmepumper i dag, luft til luft -pumpen, luft til vand- pumpen, og en varmepumpe som benytter jordvarme. Det som er fælles for dem, er at de har et kølemiddel som fordamper og laver varme igennem en kompressor. Varmen kommer så ud i dit hjem, som luft eller vand. Helt sikkert er det at en varmepumpe er effektiv, og langt mindre belastende på klimaet end mange af de traditionelle varmeløsninger, som olie og naturgas. Hvis du bygger nyt, er det derfor store besparelser at hente, ved at investere i en varmepumpe, samtidig som du vælger en klimavenlig form for opvarmning.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

De fleste vælger at investere i en varmepumpe, for at få den billigste og meste effektive varmekilde i sit hjem. Mange ønsker også at bygge et CO2 neutralt hus, og her er en varmepumpe et godt alternativ.

Selvfølgelig er det en investering, siden an varmepumpe kan koste noget at installere, men på sigt vil det betale sig at vælge denne form for opvarmning. En anden fordel med varmepumpen, er at det er et selvkørende system, man behøver hverken fylde brændsel eller olie på. Det eneste det kræver er et årligt vedligehold, samt at du selvfølgelig følger med på forbruget.

Før du investerer i en varmepumpe, er det en god ide at forhøre sig hos fagpersoner, da det findes forskellige typer i forskellig kvalitet. For at sikre den meste effektive opvarmning af dit hjem, skal du vælge den rigtige varmepumpe, og den rigtige placering i dit hjem.

Fremtidens varmekilde

Varmepumpen bliver af mange, set på som fremtidens varmekilde, da den er en af de alternativer som faktisk skåner miljøet. Flere nybyggere har miljø og bæredygtighed med i overvejelserne, når de vælger sit nye hjem. Hvis du også tænker fremtiden ind i dit nye hjem, så er en varmepumpe et godt alternativ.

En varmepumpe er også en god varmekilde til dit sommerhus. Hvis du skal bruge en varmepumpe i sommerhuset, kan du med fordel vælge en luft til luft varmepumpe, som er den billigste løsningen. Hvis du skal bruge varmepumpe i helårshuset, så kan det være du skal overveje en mere langsigtet løsning, som en luft til vand pumpe. Fordelen med at have en varmepumpe i sommerhuset, er at du altid kan ankomme til et stabilt opvarmet sommerhus, uden kulde og fugtgener.