Mikkel Egebjerg Hansen hos Stemas er nu udlært entreprenørmaskinmekaniker.

Midt i januar blev han kåret som Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling, og nu har 21-årige Mikkel Egebjerg Hansen fra Herfølge nu også fået papir på endt uddannelse. I denne uge er han udlært entreprenørmaskinmekaniker.

Det er blevet fejret hos lærepladsen hos Stemas A/S i Køge, hvor også et andet stykke papir er kommet på plads: En ansættelseskontrakt, som sikrer, at Danmarks bedste fortsætter på værkstedet og i servicevognen som "rigtig" mekaniker.

- Jeg var til svendeprøve i begyndelsen af februar, så den 1. marts er jeg ikke lærling længere. Jeg fik 12. Det er jo maksimum, så det kan vel ikke være bedre. Det var vi tre på holdet, der fik, og det var jo godt, når jeg nu vandt DM i Skills som bedste lærling hos entreprenørmaskinmekanikerne, konstaterer Mikkel Egebjerg Hansen.

Hæder på værkstedet

Forleden blev han så fejret fra morgenstunden på Stemas-værkstedet i Køge, hvor faglig sekretær Erling Jensen fra Dansk Metal officielt kunne overrække pokalen for mesterskabet.

rich-media-1
Mikkel Egebjerg Hansen fik overrakte den skinnende vandrepokal i de omgivelser, hvor han føler sig bedst tilpas. Nemlig hjemme på værkstedet hos Stemas i Køge, hvor han nu fortsætter med at reparere og servicere entreprenørmaskiner som udlært mekaniker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Oprindelig ville Mikkel Egebjerg Hansen slet ikke skrue i entreprenørmaskiner. Han havde en drøm om at blive personvognmekaniker. Men der var ingen lærepladser at få, og efter at han var startet som fejedreng hos Stemas i efteråret 2016, kom han i lære blandt røde Weidemann- og gule Yanmar-maskiner den 1. marts 2016.

- Entreprenørmaskinerne lå nu ikke så fjernt. Min far arbejder hos udlejningsfirmaet GSV og var tidligere hos Loxam. Så jeg er faktisk vokset op med maskiner. Og nu er der intet, jeg hellere vil, end at skrue i entreprenørmaskiner. Derfor er jeg også glad for, at jeg nu har skrevet kontrakt med Stemas om at blive i firmaet. Jeg fortsætter faktisk bare som hidtil med en god blanding af udekørende montør og arbejde på værkstedet, fortæller Mikkel Egebjerg Hansen.

De fire års læretid har været fordelt på masser af praktik hos Stemas i Køge og Erhvervsskolerne i Aars i Vesthimmerland. Mikkel Egebjerg Hansen har haft det fint med opholdene på skolen i Jylland, hvor han først havde 20 uger på grundforløbet og siden var på besøg otte gange af hver fem uger på uddannelsens hovedforløb.