Der skal bruges cirka 2100 kubikmeter beton til at lægge en bund i SDU Sund.

Det bliver en af de større in situ-opgaver, som går i gang 17. marts, når entreprenører fra MT Højgaard skal støbe bundpladen på det nye SDU Sund - en ny fakultetsbygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Kælderbundpladen skal støbes i ét stræk over 15 timer, og der skal bruges cirka 2.100 kubikmeter beton. Betonbiler vil derfor køre i rutefart til byggepladsen, når bundpladen bliver støbt fra tidlig morgen til sen aften. Støbearbejdet starter klokken 04.00 tirsdag morgen. Bygherren er i dette tilfælde Vejdirektoratet. Per Seidelin, der er projektchef her, uddyber:

- Vi skal støbe en stor bundplade i den nye fakultetsbygning ved Syddansk Universitet. Bundpladen skal støbes i en sammenhængende støbning. Går alt som forventet, er vi færdige efter 15-16 timer. Bundpladen måler cirka 80 gange 60 meter og skal være 45 centimeter tyk, siger han.

I runde tal skal vi støbe 140-150 kubikmeter i timen.

Projektchef Per Seidelin

Vejdirektoratet

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I runde tal skal vi støbe 140-150 kubikmeter i timen, så der vil komme en betonbil til pladsen hvert 4.-5. minut med beton til støbningen fra tidlig morgen, indtil vi er færdige tirsdag aften, siger Per Seidelin.

Efter støbningen skal bundpladen hærde et par dage, og herefter gøres der klar til støbning af vægge. Fakultetsbygningen vil forbinde Syddansk Universitet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH. Den nye bygning får et samlet areal på 50.000 kvadratmeter.