Abonnementsartikel

Leica Geosystems udvider igen sin portefølje af produkter og giver nu operatører af borerig- og rammemaskiner mulighed for at arbejde hurtigere, sikrere og mere nøjagtigt på byggepladsen.

- Det er bare så nemt. Det giver mig total frihed i arbejdet. Hvis jeg modtager en forskydningshøjde, kan jeg bygge mit boremønster på skærmen og selv udføre boringen præcist. Hvert hul bores efter specifikationen med den rigtige dybde og vinkel. Alt går meget hurtigt, og den indbyggede dokumentation er nem at eksportere fra systemet bagefter, forklarer Odd Are Frydenlund, borerig-operatør hos Fjellsprenger AS i Norge.

Maskinstyringsløsningerne, Leica iCON iRP3 til rammemaskiner og Leica iCON iRD3 til borerigge, på MC1-platformen har forbindelse til alle andre aktiviteter i byggeprojektet. De supporterer filformaterne IREDES, KOF og LandXML, og de integreres problemfrit med iCON-porteføljen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
- Med maskinstyringsløsningen kan vi spare 5 til 10 minutter pr. pæl, siger Leve Röscher, projektleder hos Arkil A/S.

Med den nye konfiguration af iCON Rig-løsningen kan maskinførerne arbejde i ethvert område uden GNSS-dækning med dobbelt totalstation-positionering.

rich-media-3
Systemerne blev vist frem i Las Vegas. Pressefotos.

Med MC1 kan brugerne dele og visualisere alle projektdata og as built-data direkte på skærmen via Leica ConX, den cloudbaserede platform, der skaber tæt forbindelse mellem felt og kontor. Med integration inden for iCON-porteføljen oprettes boremønstre i Leica iCON site.

Begge maskinstyringssystemer blev præsenteret på ConExpo i Las Vegas.