FKSSlamson har haft vækst på hele linjen i 2019. Fremgangen skyldes blandt andet et markant øget fokus på kloakkerne hos kommuner og forsyninger, men også virksomhedens strategiske opkøb slår nu igennem på både top- og bundlinjen.

2019 har været et stærkt år for FKSSlamson med hovedsæde i Odense. Virksomhedens indtjening landede sidste år på 15,2 millioner kroner mod 9,0 millioner kroner. i 2018 - en stigning på 60 procent.

FKSSlamson offentliggør ikke tallene for selskabets omsætning, men bruttofortjenesten stiger fra 129,1 millioner kroner i 2018 til 147 millioner kroner i 2019. det svarer til en stigning på knap 14 procent. Administrerende direktør Michael Nielsen er yderst tilfreds med resultatet.

- Ud over vi laver en del mere spul og TV-inspektion direkte for forsyningsselskaberne, så har vi også fået yderligere gang i samarbejder på entreprenørsiden, hvor vi også udfører både spul og tv-inspektion i forbindelse med deres projekter. En tendens der slår rigtig stærkt igennem på Sjælland i øjeblikket, forklarer Michael Nielsen.

Miljø og klima kommer hele tiden højere og højere op på agendaen, og der er derfor også stigende fokus på kloakområdet hos forsyningsselskaber, kommuner, boligforeninger og virksomheder, hvilket ifølge direktøren er med til at øge væksten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Blandt andet fylder kloakseparering meget i markedet, og i den forbindelse udfører FKSSlamson en del TV-inspektioner. Opgaver de er i stand til at udføre i kraft af, de er med i Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning, DTVK.

- TV-inspektion er stadig en voksende del af vores forretning. Det er forsyningsselskaberne, der fylder mest inden for TV-inspektion, men også boligselskaber og kommuner investerer i øjeblikket i drift- og vedligeholdelsesplaner, som vi hjælper dem med. Det giver dem det langsigtede overblik, så de derved kan budgettere nogle år frem, og derved undgå de dyre og akutte skader. Det er helt essentielt for dem, siger Michael Nielsen.

Eftertragtet arbejdsplads

FKSSlamson har specialiseret sig inden for fire forretningsområder - det er spuling af kloakker, TV-inspektion, tømning af tanke samt no-dig reparation af kloakker. FKS har i 2019 foretaget strategiske opkøb af tre kloakvirksomheder.

- Vi har nu fået fusioneret de tre nye virksomheder 100 procent, og det bidrager nu både til vækst og indtjening. I 2020 kommer vi ikke til at foretage så mange opkøb som i 2019, og derfor kommer vi måske ikke til at vækste helt så meget. Men vi må også bare konstatere, at der er stigende efterspørgsel efter vores services hele vejen rundt, og det er det, jeg hæfter mig mest ved, siger Michael Nielsen.

Kloakområdet er ifølge direktøren konstant under udvikling, opgaverne bliver mere og mere komplekse, og derfor stiller kunderne større og større krav. Derfor har FKSSlamson gennem de senere år investeret massivt i uddannelse og certificering af medarbejdere. Det skal gøre virksomheden til en eftertragtet arbejdsplads. Det er ifølge Michael Nielsen en stor del af forklaringen på virksomhedens gode resultater.

- Vi har et rigtigt godt ry i branchen, blandt andet fordi vi har ordentlige forhold med trygge rammer. Og fordi vi investerer mange penge i at være teknologisk førende, og det er også med til, at vi kan fastholde og tiltrække de dygtigste medarbejdere. Derfor har vi også en lav udskiftning af medarbejdere, og det er også en væsentlig årsag til, at indtjeningen er steget hele vejen rundt i alle enheder, siger Michael Nielsen.

Michael Nielsen overtog i foråret 2017 styringen af FKSSlamson. I den forbindelse blev Vagn Orry Knudsen formand for bestyrelsen med forsat ansvar for udvikling af vognparken. De to har i dag et tæt parløb.