Abonnementsartikel

Årets Innovationspris fra Vandpartner går til landinspektørfirmaet LE34 for appen SmartSurvey, som omsætter simple videoer til komplekse 3D-modeller. 

Forsyningsbranchen er i rivende udvikling, og for den banebrydende app SmartSurvey er landinspektørfirmaet LE34 netop blevet belønnet med årets Innovationspris i Vandpartner, som er et ambitiøst partnerskab mellem de tre østjyske forsyningsselskaber Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning og deres leverandører.

SmartSurvey omsætter video direkte fra mobiltelefonen til komplekse 3D-modeller og gør det nemt for medarbejdere hos forsyninger og entreprenører at indsamle dokumentation og data i forbindelse med gravearbejder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
SmartSurvey omsætter video direkte fra mobiltelefonen til komplekse 3D-modeller og gør det nemt for medarbejdere hos forsyninger og entreprenører at indsamle dokumentation og data i forbindelse med gravearbejder. Foto: LE34

Pionérånd og papkasser

Udviklingen begyndte i 2018 og er et godt eksempel på, hvordan noget meget innovativt og digitalt kan begynde med noget meget velkendt og analogt: papkasser.- Det begyndte med tre papkasser med lidt kuglepensskrift, nogle plastikrør og tape på en innovationsworkshop og er endt med en innovativ opmålings-app, der er godt i gang med at revolutionere opmåling og dokumentation af ledningsgrave. Dét er den rejse, som Vandpartner har været på sammen med LE34 gennem halvandet år. I processen har de involverede landinspektører fra LE34 udvist mod, vedholdenhed og effektuering, fortæller Kim Baltzer Kallestrup, projektleder for Plan og Projekt, Aarhus Vand.

Medarbejdere fra både forsyningsselskabet Novafos og forsyningsselskabet Aarhus Vand har testet appen på opmåling af over 1500 ledningsgrave, og deres erfaringer er indarbejdet i appen, der kan downloades i AppStore og GooglePlay.

- Resultatet i form af SmartSurvey er så godt, at vi har belønnet det med en af Vandpartners Innovationspriser. Vi er overbeviste om appens potentiale og forventer os meget af den tilhørende visualiseringsplatform Pointview - og vi oplever allerede nu stor interesse fra vores øvrige samarbejdspartnere i Vandpartner for at tage appen i brug, som forventeligt vil sikre en endnu mere smidig og effektiv arbejdsproces i forsyningens samarbejde med entreprenører og rådgivere, uddyber Kim Baltzer Kallestrup.