Entreprenør havde brug for en minigraver med hurtig levering, så han måtte tage, hvad han kunne få. Det blev en gevinst.

I den ideelle verden vil de fleste nok ønske sig, at en investering i en ny maskine bliver lavet på baggrund af en grundig undersøgelse af forskellige muligheder. Men virkeligheden er nogle gange sådan, at leveringstiden er mere vigtig.

Sådan var det hos Rune Svendsen, der ejer RS Entreprenørfirma. Han skulle bruge en minigraver, og den skulle leveres hurtigt.

Han søgte derfor mod et maskinmærke, han har haft i virksomheden i 10 år - Caterpillar. I forvejen har RS Entreprenørfirma en Cat tromle CB 2.5 samt Cat gravemaskiner i 2,5 og 20 tons klassen. For nylig udvidede firmaet så med en ny Cat 301.8 med forlænget arm.

- Det var et tilfælde, at det blev den med forlænget arm. Jeg stod og manglede en maskine i den størrelse, og det var den eneste, der var til at få med hurtig levering, siger Rune Svendsen.

rich-media-1
Den nye minigravemaskine kører allerede på de første opgaver.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Trods hastværket har købet alligevel været en succes.

- Det var ikke planlagt, men her bagefter er jeg glad for, at det blev den. Vi har allerede haft stor glæde af den forlængede arm, fordi vi lige nu udfører ledningsarbejde, hvor der ikke er ret meget plads at arbejde på. Den fylder jo ikke så meget, men samtidigt kan den alligevel både grave længere og dybere, siger Rune Svendsen.

Rune Svendsen fra RS Entreprenørfirma har været entreprenør i omkring 20 år. Han er uddannet karrosserismed, men sidegesjæften som entreprenør endte altså som levevejen.

Firmaet med base i Frederiksværk har masser at se til. Både private og erhverv henvender sig løbende med nye opgaver.

- Vi er ikke mærket af coronakrisen. Tværtimod. Vi oplever en stigende efterspørgsel, så vi har travlt. Men vi skal ikke have flere ansatte. Vi er otte i firmaet, og det er en passende størrelse, siger Rune Svendsen.