Abonnementsartikel

To nye modeller på 30 og 34 tons har gjort rækken på bæltegravere fra 22 til 45 tons komplet hos Liebherr.

Tidligere var der fem i rækken af Liebherr-gravemaskiner under 50 tons, og der manglede dermed et par stykker for, at pladen var fuld. De to huller ville blive lukket i den helt nye G8-serie, proklamerede Liebherr så på Bauma i München i fjor. Som sagt, så gjort.

Det har vist sig at være en god idé, for den nye Generation 8-serie har fået en forrygende start. Også på det danske marked, hvor importør og forhandler Johs. Møllers Maskiner A/S ikke mindst glæder sig over Liebherr R 930 G8.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er 30 tons-modellen, og netop gravemaskiner på 30 tons er de helt store sælgere i Europa. Den har manglet hidtil. Så sandelig også i Danmark. Nu har vi en ubrudt perlerække af gravemaskiner fra 22 til 45 tons, efter at også 34-tons maskinen R 934 G8 er kommet til. Det har helt sikkert været positivt i markedet, at Liebherr kan være med hele vejen, fortæller Key Account Manager Birger Hjelm hos Johs. Møllers Maskiner og tilføjer:

- Det er fem år siden, Liebherr skød udviklingen af en helt ny serie gravemaskiner i gang. G8'erne var så klar til en første præsentation på Bauma i foråret 2019, men der går naturligvis altid et stykke tid fra lanceringen som topnyhed, til maskinerne begynder at rulle ud fra Liebherrs franske fabrik i Colmar. Nu har vi maskinerne i sortimentet, og salget er gået ganske forrygende. Til dato har vi leveret 24 maskiner til danske entreprenører, og yderligere 23 er på vej, siger Birger Hjelm.

Han beretter om mange positive tilbagemeldinger både fra folkene i kabinerne og dem, der holder øje med bundlinjerne.

Nyt hydrauliksystem

I den mekaniske del peger Birger Hjelm på, at serien på syv gravemaskiner er udstyret med et nyt og forbedret hydrauliksystem med elektrisk forstyring og mulighed for individuelle førerindstillinger. Fra 26-tons maskinen R 926 G8 og op har maskinerne som noget helt unikt for Liebherr egen krøjepumpe. Det sikrer kontinuerlig power på alle andre funktioner, uafhængigt af krøjningen. Blandt andet kan føreren selv indstille prioriteter mellem bom, stik og krøjefunktion samt bestemme, hvordan krøjebremsen skal reagere.

rich-media-2
Der flyttes asfalt i store mængder til nedknusning. Den 34 tons tunge maskine har 268 Liebherr-heste i motorrummet at byde ind med. Foto: JMM Group.

Maskinerne fås med hel eller delt forrude, og inden døre er der maskinfører-luksus i form af blandt andet klimaanlæg med tre zoner. Grammer leverer komfortsæderne med mulighed for plandæmper og ventilation. Liebherrs mini-joystick er standard, og den nye syv-tommer touchscreen giver nem betjening.