På det tidligere Lindøværft finder vi HJHansen Genvindingsindustris seneste indkøb. En Cat 352 gravemaskine monteret med en Cat næbsaks på omkring ni ton. Tilsammen udgør de en særdeles produktiv enhed.

Genvinding har gennem årene udviklet sig til et vigtigt forretningsområde for HJHansen. De seneste tal viser en omsætning på omkring 1,5 milliarder kroner baseret på håndtering og bearbejdning af rundt regnet 500.000 tons materialer på årsbasis.

- Vi har købt maskinen med den største næbsaks som overhovedet muligt. Og den lever fuldt ud op til vores forventninger. Selve maskinen kommer til at køre omkring 1500 timer om året, og på baggrund af de nuværende beregninger kan vi se frem til en brændstofbesparelse på op til 50.000 kroner på årsbasis, siger teknisk chef Anders Siefert.

rich-media-1
Maskinfører Jörg Nadolny i en kort pause foran maskinen.

HJHansen modtager blandt andet jern- og metalskrot og stålprofiler fra for eksempel byggeri- og industrisektoren. Meget af det lander på pladsen på Lindø, hvor Cat-maskinen kaster sig over materialerne, klipper det i mindre dele og sorterer det.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ansvarlig for den opgave er maskinfører Jörg Nadolny, som også har været meget involveret i valget af maskinen.

- Vi har taget Jörg med på råd. Det er ham, der skal køre i den til daglig, så det er helt naturligt for os, at han skulle med ind over for at træffe den endelige beslutning, siger Anders Siefert.

HJHansen havde undersøgt markedet grundigt, inden valget faldt på Cat.

- Vi har gode erfaringer med Cat maskiner i forvejen, og med den nye Cat har vi fået en meget støjsvag maskine, hvor komfort, betjeningsvenlighed, indretning og brændstofforbrug går op i en højere enhed. Efterfølgende oplever vi også en god service fra Zeppelin, siger Anders Siefert.

rich-media-2
Det er Cats største næbsaks, HJHansen har købt til maskinen, fortæller Anders Siefert.

Miljø og genvinding er områder i vækst, og HJHansen investerer løbende i nye anlæg og maskiner for at leve op til de stigende krav til opbevaring, håndtering og sortering.

Senest altså i den nye Cat, som med sit reducerede brændstofforbrug forurener mindre og dermed også bidrager til HJHansens grønne miljøprofil. HJHansen startede som en købmandsforretning i 1829 i Odense. Her 181 år efter har virksomheden udviklet sig til en millardforretning. Den oprindelige købmandsgård findes dog stadig og fungerer i dag som hjemsted for HJHansen Vin.