Abonnementsartikel

Et stort underskud ramte NCC i 2018, og der blev varslet frasalg. Som et led i planen bliver den danske Vejservice-division nu solgt til Arkil.

Det var et blodrødt regnskab, NCC præsenterede for 2018. Allerede i den forbindelse blev det meldt ud, at Vejservice-divisionen ikke have en fremtid hos kæmpeentreprenøren.

Divisionen har ifølge NCC for få synergieffekter med koncernens øvrige dele. Den danske Vejservice-afdelingen har fundet sin kommende ejer i form af Arkil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I kraft af aftalen med Arkil får Vejservice forretningen i Danmark de bedste forudsætninger for at udvikle sig, siger Tomas Carlsson, koncernchef i NCC.

- Vi byder medarbejderne i den danske del af NCC Vejservice velkommen hos os i Arkil. Sammen kan vi tilbyde vores kunder en større bredde af vejrelaterede ydelser. Vi ved, at medarbejderne i Vejservice er professionelle og kompetente, og vi ser frem til at lære hinanden bedre at kende, siger Jørgen Søndergaard, administrerende direktør i Arkil.

Arbejdet med at forberede salget af Vejservices resterende virksomheder i Sverige, Finland og Norge fortsætter.

Dundrende underskud hurtigt vendt

NCC kunne allerede i efteråret 2018 meddele, at det blev et skidt år. Underskuddet blev på omkring 850 millioner kroner før skat. Årsagen var ifølge koncernen store nedskrivninger på en række projekter.

Derfor blev der iværksat et stort oprydningsarbejde. Det bar allerede frugt i 2019, hvor resultatet viste et overskud på omkring 1,2 milliarder kroner før skat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frasalgsplanen blev dog ikke taget af bordet af den grund.

Handlen gennemføres som en aktiekøbsaftale og overdragelsen af virksomheden ventes at kunne ske i tredje kvartal 2020.

Transaktionen går nu i en sædvanlig anmeldelsesproces hos konkurrencemyndighederne, og de to virksomheder vil, indtil dette er afsluttet, fortsætte som hidtil med hver deres separate organisation og branding.