Viborg-firmaet har valgt at fravige en rådgiver-anbefaling på et Amager-højhus. Det har kastet en politianmeldelse af sig.

Politiet er kaldt ud på en sag om potentielt byggesjusk - en 86 meter høj en af slagsen. Det skriver Ekstrabladet.

Sagen drejer sig nemlig om et højhusbyggeri på 23 etager på Amager, hvor entreprenøren Bach Gruppen har valgt at se bort fra en rådgiver-anbefaling vedrørende fundamentet.

I stedet for den beton-type, som rådgiveren Norconsult foreslog, valgte den Viborg-baserede entreprenør en anden type. Mikkel Kragh, der er civilingeniør samt professor og sektionsleder på Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet, forklarer, at det ikke er almindelig praksis.

- Afviger man rådgiverens anbefalinger, vil det være naturligt, at informere rådgiver om det, og at man sikrer sig, at det er i orden. Det er usædvanligt, at en entreprenør selv går ind og ændrer på det uden at forelægge det for rådgiver, udtaler han til Ekstrabladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er nu en opgave fra Teknologisk Institut at tjekke, om den valgte betontype lever op til forskrifterne. Hvornår der foreligger en redegørelse vides endnu ikke.