Abonnementsartikel

I juli blev det meldt ud, at Holland ikke ønskede at byde på værtskabet til den tværnationale håndværkerkonkurrence; EuroSkills 2024. Det efterlader Danmark som eneste alternativ.

I 2024 kommer Herning med stor sandsynlighed til at lægge sig i slipstrømmen af storbyer som Rotterdam, Lissabon, Sct. Petersborg og Budapest.

Årsagen til, at man fremover vil nævne den midtjyske event-metropol i samme åndedrag som førnævnte storbyer, er, at uldjyderne lige nu er det bedste bud på en vært for konkurrencen EuroSkills 2024. Det bekræftes i en mail til Maskinteknik fra organisationen WorldSkills Europe, som står for at arrangere festlighederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede tilbage i marts skulle man have nået en afgørelse om, hvor konkurrencen skulle have fundet sted. Da var både Amsterdam og Herning i spil. Men corona-pandemien stak en kæp i hjulet for udvælgelsesprocessen, og i juli trak hollænderne sig endegyldigt.

Det efterlader nu Danmark som eneste tilbageværende kandidatnation.

Tæt på, men ikke helt

Hos den hjemlige organisation SkillsDanmark glæder man sig over at være et skridt nærmere rollen som værtnation. Men formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, er varsom med at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

- Med Nederlandendes udtræden ser vores chancer unægteligt bedre ud - men samtidig må jeg sige, at med den usikkerhed, der er i verden lige nu, kan vi ikke tage noget for givet, lyder det fra formanden, som gerne uddyber:

- Værtskabet bliver først endeligt afgjort på en virtuel generalforsamling i WorldSkills Europe 16. september, og først derefter, vil vi lade champagnepropperne springe, om vi bliver tildelt værtskabet, siger Jesper Juul Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som nævnt skulle afgørelsen være faldet i marts, men det blev udskudt som følge af corona. Siden skulle beslutningen være truffet i Graz i Østrig, hvor næste udgave af EuroSkills skal holdes. Men samme arrangement er nu udskudt til 2021 - stadig grundet corona. Derfor er Danmark tæt på - men ikke helt.