Abonnementsartikel

Kingo Karlsen skal udvikle forretningen i takt med en foranderlig branche, men en haltende indtjening skal samtidigt øges.

Når Kingo Karlsens nye administrerende direktør, Michael Kamstrup Søndergaard, indtager pladsen 1. september, er et af hovedmålene, at få nedbrydningsvirksomheden, der er blandt landets største, til at tjene flere penge.

- Vi har gennem en periode på trods af en stabil vækst identificeret nogle udfordringer for virksomheden, som kræver handling. De kommende år skal vi både vækste og have fokus på organisationen og de interne linjer, så vi kan få skabt en tilfredsstillende indtjening med henblik på at fortsætte virksomhedens fremdrift og løfte den til næste udviklingstrin; også uden for Danmarks grænser, siger Thomas Kingo Karlsen, der efter 24 år i spidsen for familievirksomheden træder et skridt tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortsætter dog i virksomheden med henblik på forretningsudvikling, ligesom ejerskabet heller ikke går ham af hænde.

Ingen nem opgave

Kingo har de seneste år kørt med forholdsvis små overskud for en virksomhed, der har omkring 140-150 ansatte.

Resultatet før skat gik fra 2015 til 2016 fra godt 14 millioner kroner til lige under tre millioner. De tre efterfølgende regnskabsår har overskuddet været på 5,2, 3,1 og 1,5 millioner kroner.

Michael Kamstrup Søndergaard ser frem til at overtage direktørposten fra Thomas Kingo Karlsen.

- Det er en opgave, jeg går ydmygt til. At overtage stafetten fra en afholdt ejerleder er ingen nem opgave. Thomas vil naturligvis fortsat være en central del af virksomheden, selv om han træder et skridt tilbage. Jeg vil til en start have meget fokus på at lytte, forstå og lære af de mange dygtige kolleger, der gennem mange år har været med til at opbygge Kingo Karlsen A/S. siger han.