Abonnementsartikel

Den tyske producent tager styrke og produktivitet fra en gummiged og sætter det sammen med egenskaberne fra en teleskoplæsser.

Liebherr har lanceret den nye L509 Tele. Fabrikken har udviklet og lanceret en teleskop-udgave af deres syv tons gummihjulslæsser L509, som dermed bliver til en maskine med gummigedens styrke kombineret med teleskoplæsserens egenskaber og en løftehøjde på 4,8 meter.

L509 Tele er Liebherrs første teleskopiske hjullæssemaskine, og fabrikken forventer, at den vil markere sig som en alsidige allround-maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskop-gummigeden er bygget over den mere almindelige hjullæssemaskine L509, men udstyret med teleskopisk løftearm. Maskinen har lille venderadius med knækstyring med en styret bagaksel. Det sikrer centreringen af tyngdepunktet ved tungt arbejde og medvirker til en mere sikker og stabil maskine med løfteevne på op til 3800 kg.

rich-media-2
Gummiged med løftehøjde på 4,8 meter.

Kik op

Lige som sin standard-fætter, L 509, har den teleudgaven 73 heste i motorrummet, som lever op til kravene i Stage V.

- Fra kabinen har maskinføreren fin udsigt til sin forøgede rækkevidde med skovlen og kan samtidig holde øje med, hvad der sker over maskinen. Foruden den store frontrude og sideruderne, har kabinen nemlig også vindue i taget, som sikrer både komfort, oversigt og sikkerhed, siger salgschef Michael Jørgensen fra den danske Liebherr-importør, JMM-Group.

- En option på maskinen er "komfortdrift". Det indeholder programmérbar automatisk sænkning, hvor skovlen automatisk vender tilbage til graveposition, siger Michael Jørgensen videre.

rich-media-3
Kombinationen af gummihjulslæsserens styrke og teleskoplæsserens fordele kan bane vejen til blandt andet genbrugspladser.

Flere nye tiltag

Desuden er der mulighed for at vælge maskinen med en række nye tiltag. Blandt andet high flow, som gør, at den kører med større mængde hydraulikolie. Den har justérbar ratstamme, som kan indstilles tre forskellige steder. L509 Tele har sidespejle med varme, og likufix-systemet gør det nemmere for maskinføreren at skifte udstyr på maskinen. Derudover fås maskinen også med cruise control, som er ideelt blandt andet, når føreren kører med fejekost.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Industriudgaven af L509 Tele fås også med beskyttelse af undervogn, massive hjul og beskyttelsesgitter på frontruden. Industri-versionen egner sig særdeles godt til mindre industrivirksomheder, der har brug for en maskine, der kan udføre løftearbejde i højden, men som ikke kræver lige så meget plads som en teleskoplæsser eller læssemaskine uden teleskoparm, som i sagens natur vil blive væsentligt større for at kunne række så højt op, som den nye Liebherr L509 Tele, siger Michael Jørgensen.