Et broprojekt i Ribe mangler finansiering, så de midlertidige broer, Forsvaret har sat op, bliver igen fjernet, uden de nogensinde kom i brug.

Den gamle ringvejsbro i Ribe skal skiftes ud med en ny klapbro. Projektet er politisk besluttet, men budgettet harmonerer ikke med entreprenørernes priser. Projektet er derfor udskudt. Det skriver TV2.

Det er over et år siden, at Forsvarets Ingeniørregiment fra Skive rykkede ind på projektet, og opstillede to midlertidige broer, som skulle få trafikken til at glide under broprojektet. De skal nu pilles ned igen, for projektet er udskudt til 2022. Her skal forsvarets broer igen stilles op.

rich-media-1
Broerne blev stillet op i juni sidste år. Foto: Vejdirektoratet.

Ifølge TV2 vil Vejdirektoratet højst betale 40 millioner kroner for en klapbro. Det mener entreprenørvirksomhederne dog er for lidt, og derfor har ingen budt på opgaven. Det handler derfor om nu, at finde ekstra finansiering til projektet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Projektleder Mike Boesen fra Vejdirektoratet vurderer, at omkostningerne for Vejdirektoratet løber op i 500.000 kroner for de midlertidige broer.

- Forsvaret betaler deres egne folk, og vi betaler for kost og logi. Det koster os et sted mellem 200.000-300.000 kroner at sætte de midlertidige broer op og samme beløb for at tage dem ned igen, siger han til TV2.