Særligt de udenlandske aktiviteter bidrager positivt på budgettet hos kæmpe-koncernen fra Aarhus. Der tegner sig et billede af et hæderligt år trods corona.

Det er kun få selskaber, som ikke kan siges at være påvirkede af corona-pandemien. Således heller ikke landets største entreprenør Per Aarsleff A/S.

Men selskabet med hovedsæde i smilets by, bør nu ikke klage alt for højlydt. I sidste uge opjusterede de resultatmålet med 55 millioner kroner. Og selv om den ventede omsætning for året lader til at dykke med to procent sammenlignet med seneste regnskabsår, er der stadig masser af gode takter at spore i kvartalsregnskabets ledelsesberetning.

Særligt funderingssegmentet bidrager i tredje kvartal med et resultat, som er højere end forventet. Omsætningen lyder her på 1635 millioner kroner, mens ebit lander 106 millioner. Det betyder, at man henter en ebitmargin på 6,5 procent.

Det skyldes dels et højt aktivitetsniveau i Polen, lyder det i ledelsesberetningen, og i Tyskland er resultaterne forbedret som følge af flere større projekter inden for blandt andet logistikcentre. Det er primært i England, at resultatet har været påvirket af Covid-19.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

God til rør

Samtidig er rørtekniksegmentets resultat i tredje kvartal er bedre end forventet og skyldes god indtjening på alle væsentlige markeder. Omsætningen er steget til 1651 millioner kroner, mens Ebit landede på 124 millioner. Ebit marginen er dermed 7,5 procent og et stykke over koncernens mål på fem procent i alt.

Aktivitetsniveauet har været mindre påvirket af corona end oprindeligt forventet, og det er nu primært i Rusland, at Covid-19 giver udfordringer for Aarsleff.

Byggeriet har trange kår

Der, hvor det halter for Aarsleff, er især på byggeriet. Her har man grundet corona måtte tage nogle slag til omsætningen. Som dog stadig udgør cirka halvdelen af forretningen for entreprenør-kæmpen.

Resultatet var som forventet, fremgår det af regnskabet, men ikke godt. Omsætningen var i regnskabsårets første ni måneder 6559 millioner kroner. eller 5,5 procent lavere end i samme periode af sidste regnskabsår. Omsætningen i Danmark var 5630 millioner, mens den udenlandske omsætning faldt med markante 17,6 procent til 929 millioner kroner.

Selve resultatet var dog positivt. Man formåede at hive 185 millioner kroner ud (ebit), hvilket betyder at ebit-marginen for året til dato landede på utilfredsstillende 2,8 procent. 2,2 procentpoint under virksomhedens målsætning.