Abonnementsartikel

Det bliver Munck Forsyningsledninger som for Energinet skal stå for udførelsen af Viking Links landdel i Danmark.

Viking Link er en ny stor 1400 MW el-forbindelse mellem Revsing i Danmark og Lincoln Shire i Storbritannien, der forventes at sættes i drift i slutningen af 2023. El-forbindelsen etableres i et samarbejde mellem danske Energinet og britiske National Grid.

- Opgaven er helt oplagt for os, da vi gennem de senere år har udført en række større kabelprojekter for blandt andre Energinet og dermed besidder den rette erfaring, fortæller regionsdirektør i Munck Forsyningsledninger Per Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Gravearbejdet begynder til sommerferien næste år.

På Viking Link projektet etableres 66,5 kilometer langt landkabel og en omformerstation i Storbritannien, 625 kilometer søkabler, der skal ligge under Nordsøen, samt 76 kilometer landkabel og en omformerstation i Danmark.

Det er de 76 kilometer Landkabel i Danmark, som Munck Forsyningsledninger skal udføre.

Egenproduktion med styret underboring

Det danske landkabel strækker sig fra stranden ved Houstrup på vestkysten til højspændingsstationen i Revsing ved Vejen, hvor kablet sluttes til en omformerstation og kobles til det danske el-net.

rich-media-3
Op mod 30 mand fra Munck kommer i sving ved projektet, og derudover bliver der også trukket på underleverandører.

Opgaven består primært i gravearbejde og styrede underboringer samt nedlægning af de to 525 kV kabler. Arbejdet udføres i egenproduktion, hvor de styrede underboringer udføres af Munck Forsyningsledningers No-Dig afdeling.

- Allerede nu tager vi hul på de cirka 90 krydsninger, i alt cirka seks kilometer, som vi udfører ved styret underboring. Til sommerferien 2021 starter vi så på selve gravearbejdet og kabeltrækkene, fortæller Per Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Munck Forsyningsledningers del af kontrakten forventes afsluttet i efteråret 2022.

rich-media-5
Viking Link sættes efter planen i drift i slutningen af 2023.

På det cirka to år lange projekt forventer Munck Forsyningsledninger i perioder at kunne beskæftige op mod 30 medarbejdere samt flere underleverandører.