Abonnementsartikel

Medlemstallet for TV-inspektionsgruppen under Dansk Byggeri fortsætter med at stige. Inden for de senest to år er medlemstilgangen steget knap 20 procent, så der i dag er 48 højt specialiserede TV-inspektionsfirmaer

I takt med klimaændringer, digitalisering og stigende fokus på kvalitet og ensartede standarder, forventer formanden for den DTVK kontrollerede TV-inspektionsgruppe, Claus Vangsager, yderligere medlemstilgang i de kommende år.

- I mange år fremover står kommunale forsyningsselskaber, boligforeninger med flere foran en række udfordringer som blandt andet ændrede klimaforhold og store nedbørsmængder og derved også fornyelse af nedslidte og forældede kloaknet. Den type opgaver er spændende for kloakbranchen, men det kræver samtidig nogle helt specielle kompetencer, som vi i Danmark kun har i TV-inspektionsgruppen under Dansk Byggeri, siger Claus Vangsager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han pointerer, at det at være DTVK-operatør i dag er højt specialiseret arbejde, og den teknologiske udvikling rykker sig hurtigt. Derfor kræver det, at man konstant er opdateret på den sidste nye udvikling.

- På de obligatoriske efteruddannelser samler DTVK konsulenterne blandt andet op på de største udfordringer, som tv-operatørerne dagligt skal tage stilling til, og det giver værdifuld dialog til forståelse af Fotomanualen, der jo sikrer, at medlemmerne leverer et ensartet produkt, forklarer Claus Vangsager.

Øget digitalisering fremmer medlemstilgangen

Medlemsvirksomhederne hos TV-inspektionsgruppen tæller både de helt store TV-inspektionsfirmaer som har mellem 35-40 operatører og ned til mindre virksomheder, der har en enkelt TV-operatør.

Fælles for medlemsvirksomheder i TV-inspektionsgruppen er, at de skal kunne rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser via XML filer, så TV-data kan integreres i deres lednings- og GIS programmer.

- Regnvandshåndtering af de stigende mængder vand er en stor samfundsudfordring. Det kræver præcis kortlægning og dokumentation af spildevandsledningerne, så derfor ser vi ind i en fremtid, der byder på endnu mere digitalisering. En tendens, der betyder, at vi fortsat kan tiltrække de mest ambitiøse og seriøse virksomheder de kommende år, forklarer formanden.