Aalborg Portland skal beskære sin CO2-udledning med godt en tredjedel, svarende til 660.000 tons årligt - eller udledningen fra 250.000 personbiler.

"I kan da godt lige sænke jeres CO2-udledning med en tredjedel, ikke?"

Sådan kunne et ledende spørgsmål have lydt i klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensens ministerium for nylig, da cementkoncernen Cementir var på besøg.

Ministeren har i hvert fald overtalt virksomheden, som herhjemme står bag Aalborg Portland, til at tage udfordringen op - i form af et tilsagn om at reducere CO2-udledningen fra den danske del af deres produktion. Det skriver DR.

Aalborg Portland er i dag landets suverænt største CO2-udleder. Her udledes cirka 10 gange mere CO2 end nummer to på listen - omkring 2,2 millioner tons - og det har længe været en ambition hos cementproducenten, at afstanden til andenpladsen skulle reduceres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det understreger bæredygtighedsdirektør Thomas Uhd fra Cementir, Aalborg Portland:

Det nye er, at vi har landet et forpligtende samarbejde. Vi bringer reduktionen på de godt 30 procent til bordet. Regeringen forpligter sig i samme ombæring til at finde ud af, hvordan vi kommer yderligere nedad. Om det er ændringer i rammevilkår eller andet, der skal til, siger han til Dagens Byggeri.