Helms TMT-Centret har fået det bedste resultat i ti år. En af forklaringerne er en miljøinvestering, som giver afkast for første gang.

Maskinhandleren Helms TMT-Centrets netop offentliggjorte årsregnskab viser et resultat på 11,8 millioner kroner før skat, og det er ifølge administrerende direktør Kristian Helms firmaets bedste i ti år.

Det skyldes blandt andet, fortæller han, at miljøinvesteringer foretaget for år tilbage giver afkast for første gang.

- Det er første år, investeringerne er med til at bidrage til bundlinjen. Vi har investeret i solceller og egen vindmølle. De seneste år har det kostet os lidt, men nu er vi nået over det punkt, hvor det er noget, der koster os penge. Det er vendt fra at være en ting, vi afskriver, til at være noget, der bidrager positivt til bundlinjen, siger han.

Helms har også et stort fokus på ikke at være alt for omkostningstunge, og det, vurderer han, er også en del af forklaringen på det gode regnskab.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi bliver jo færre og færre familieejede maskinforretninger, men det kræver ikke mindre kapital af den grund. Vi har et solidt regnskab, men det er nok ikke, fordi marginalerne er større. Vi løber stærkt og forsøger at undgå at være alt for omkostningstunge, siger han.

- Vi bruger vores tid på produkter og kunder. Ikke en masse af det, som i mit hoved, er omkostningstunge ting. Hvis man laver budgetter og opfølgninger og møder, og alt er detailstyret, bruger man for meget tid på det. Vores eneste fokus er, hvad vi kan gøre for kunderne og samarbejdspartnerne, siger han.