Teknologisk Institut trak sit certifikat tilbage fra BG Beton i 2015, fordi kvaliteten ikke var til at regne med.

Skandalehøjhuset Faste Batteri står på et fundament af beton, som ikke er i nærheden af at leve op til kvalitetskravene for et højhus på 86 meter. Bygningens kommende ejer, Heimstaden, får lige nu undersøgt nogle af deres andre bygninger i området, som også Bach Gruppen står bag.

Og det er nok ikke en helt dum idé. For Ekstra Bladet har nu afsløret, at BG Beton, som Bach Gruppen er hovedejer af, allerede i 2015 leverede beton af tvivlsom kvalitet. Her trak Teknologisk Instituts certificeringsenhed, Dancert, certificeringen fra betonleverandøren. I samme ombæring offentliggjorde Dancert en advarsel:

"Den 8. juni 2015 suspenderede Dancert virksomhedens certifikat, da betingelserne for opretholdelse af certifikatet bedømtes ikke længere at være opfyldt. Efterfølgende er certifikatet endeligt ophørt. Alle, der siden 30. april 2013 har modtaget produkter fra BG Beton A/S, Nordsøvej 15, 2100 København Ø, bør derfor være opmærksomme på, at Dancert ikke kan bekræfte, at produkterne opfylder certificeringskravene - uanset at produkterne kan være leveret med henvisning til certifikat hos Dancert."

Bach Gruppen oplyser til Ekstra Bladet, at problemerne i 2015 er en del af den interne undersøgelse i koncernen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Byggeriet af Faste Batteri har stået helt stille siden 18. september, hvor Københavns Kommune beordrede totalt byggestop på projektet.