Abonnementsartikel

Men selv det stærkeste isenkram - hjullæssere i G-serien - skal modificeres, før maskinerne kan holde de nordligste egne i bevægelse gennem vintermånederne.

Når der skal ryddes sne i Norge, skal man typisk anvende grej, som er lidt mere hårdført, end det man ser i Danmark. I særlig grad nord for polarcirklen i Finnmark og Troms amter, hvor temperaturen om vinteren kan falde ned mod -40 grader Celcius.

Her er der et stort behov for maskiner, der kan modstå mere end bare lidt slud og sjap. Det har man fundet ud af hos Case, og producenten har dermed sat sig på et meget smalt marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har bestemt fundet en nichesektor, forklarer Kathrine Dagenborg, der er marketingdirektør for Case-forhandler Dagenborg, som er placeret i det nordnorske.

- Flere entreprenører kommer til os efter udstyr til snerydning, og der passer vores G-serie perfekt. Vi ændrer selv maskinerne, så de inkluderer en særlig joystick, der leverer olie direkte til sneudstyret. Det giver den kontrol, som operatørerne behøver. Samtidig monterer vi også ekstra LED-lys på maskinerne, som betyder, at operatører kan fortsætte med at arbejde gennem en snestorm, forklarer hun.

Med Ulf på arbejde

Og der er behov for udstyret, selv i store snemængder skal der ryddes, så virksomheder og udrykningskøretøjer kan fungere. Daglig leder hos Hammerfest Budservice Ulf Brynjulfsen forklarer:

- Vi skal have ryddet alle veje klokken 07.00, selv om sneen stadig falder. Hastighed er derfor enormt vigtigt, så vi bruger vores Case 721G hjullæsser gennem natten. Den maskine er den mest kraftfulde, vi har brugt, men den er også så alsidig, lyder det fra lederen, som også har behov for fleksibelt udstyr i sommermånederne.

Vi har bestemt fundet en nichesektor.

Kathrine Dagenborg, marketingdirektør

- Når solen skinner har vi en lang række andre løfte- og lasteopgaver, så maskinellet fortsætter med at tjene penge for os året rundt. Pålidelighed er nøglen. Selvom vores forhandler er 550 kilometer væk i Tromsø, har vi support, når vi har brug for det og hurtig levering af dele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flåden rykker

Mens Ulf nøjes med at bruge en enkelt maskine, kan entreprenør Harald Nilssen ikke undvære sin flåde på syv Case-maskiner til snerydningsjobbet i Tromsø.

rich-media-4
Sådan ser snerydning sjældent ud i Danmark. Pressefoto.

Han har investeret i en Case 821G-læssemaskine, fordi "G-seriens modeller rydder sne på et helt nyt niveau", lyder det frisk fra entreprenøren.

- Jeg var heldig nok til at være den første til at prøve de nye modeller ved lanceringen i Paris, og vi lagde vores ordrer ind kort efter. Når du arbejder ved så lave temperaturer, som vi gør, har man brug for en pålidelig maskine. Og vores maskiner starter altid, uanset hvor koldt det bliver, erklærer han.