CG Jensen bliver totalentreprenør på et 60.000 kvadratmeter stort havneudvidelsesprojekt i Sæby, hvor man vil anlægge et helt nyt havneområde, der skal bidrage til et mere levende havnemiljø.

Sæby Havn bliver fremover for alle. Udover erhverv og lystfiskeri ønsker havnen nemlig at invitere nye brugere inden for.

CG Jensen skal derfor blandt andet anlægge et nyt vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP'ere - samt en 600 meter lang ydermole og to nye havnebassiner med ekstra bådpladser.

Samtidig skal CG Jensen etablere nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både.

- Vi kender Sæby Havn fra tidligere projekter og har altid haft et godt samarbejde med havnens ledelse. Nu glæder vi os til at anlægge et nyt spændende projekt, der forhåbentlig vil skabe stor værdi i lokalområdet, siger divisionschef i Ramning & Vandbygning, Jørn Asmussen, om kontraktindgåelsen, der også vækker glæde i Frederikshavn Kommune.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er et flot projekt, der læner sig tæt op ad det, vi har udbudt, så vi er selvfølgelig rigtig glade. Det har været en lang proces, men nu har vi nået en vigtig milepæl og kan endelig komme i gang, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune.

Råhavn skal stå klar om et år

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde til det nye, og de to områder skal bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler.

CG Jensen forventer at opstarte arbejdet i november i år, så man kan have havneudvidelsen klar i november 2021.

Det er samtidig planen, at den yderste del af den nye mole kan tages i brug allerede i juni 2021.

Samlet set vil Sæby Havns kapacitet komme op på omkring 430 bådpladser, når den nye råhavn står klar og broerne i den gamle havn er blevet renoveret.