Bach Gruppen har meldt en tidligere direktør og flere ansatte i BG Beton Sjælland til Københavns Politi og SØIK for bedrageri og svindel. Interne undersøgelser viser systematisk svindel for et tocifret millionbeløb.

Efter flere ugers interne undersøgelser skred Bach Gruppen i sidste uge til handling og politianmeldte en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Undersøgelserne er endnu ikke tilendebragt, men der er allerede nu fundet stærke indikationer på, at direktøren og de ansatte har beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet omfattende kontantsalg af råmaterialer og beton ud af bagdøren.

- Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen. Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over, siger Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen.

Svindel i tredje potens

Helt konkret har Bach Gruppen afdækket tre typer af svindel med henblik på økonomisk berigelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For det første mener selskabet, at de politianmeldte medarbejdere har solgt rullende materiel og dyre råmaterialer indkøbt til betonproduktionen på BG Beton Sjællands værker uden om selskabet.

For det andet hævder man at have begrundet mistanke om, at direktøren og ansatte i flere tilfælde har svindlet kunder med mængderne af leveret beton, så kunderne er blevet opkrævet for mere beton, end de har fået leveret.

Sidst men ikke mindst, påstår Bach Gruppen også, at der er blevet forfalsket opskrifter på den beton og følgesedler i relation til støbningen af bundpladen under det famøse Njalstårn på Bryggens Bastion.

Den særligt grove svindel, der har betydning for betonens trykstyrke, er indtil videre kun identificeret i relation til bundpladen under Njalstårnet.

En falsk forening og afpresning

Undersøgelsen har ligeledes vist, hvordan direktøren udadtil har holdt problemer og uacceptable forhold skjult for ledelsen, dels med løbende usandfærdige statusopdateringer og dels ved fabrikation af forfalskede kvalitetssikringsrapporter. Direktøren og en central ansat har dertil i 2018 uden Bach Gruppens vidende oprettet en falsk forening med henblik på at uddele falske diplomer til BG Beton, ligesom direktøren gennem foreningen løbende har fremstillet sig selv som uvildig ingeniør og ydet ingeniørrådgivning - til trods for ikke at være uddannet ingeniør.

Det er den samme centrale ansatte, som Københavns Politi den 16. juni 2020 sigtede for afpresning, da vedkommende har forsøgt at afpresse Bach Gruppen økonomisk mod ikke at videregive informationer om forholdene i BG Beton Sjælland til offentligheden. Bach Gruppen har nu meldt direktøren og de ansatte til Københavns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. Bach Gruppen stiller al materiale til rådighed for politiets efterforskning. Den interne undersøgelse af forholdene i og omkring BG Beton er stadig i gang og forventes afsluttet inden for de næste par uger.