Abonnementsartikel

Driftsresultatet før særlige poster blev igen i tredje kvartal forbedret hos MT Højgaard, der fastholder sine forventninger for hele 2020.

MT Højgaard har fremlagt selskabets regnskab for tredje kvartal.

Omsætningen for perioden lander på 1497 millioner kroner, hvilket er en stigning på én procent sammenlignet med andet kvartal. Årsagen til fremgangen skal findes hos Scandi Byg, der er en del af den samlede koncern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernens datterselskaber performer dog ikke alle lige godt. Det er hos et andet ét af slagsen, nemlig Enemærke & Petersen, man skal finde årsagen til, at de første tre kvartaler af 2020 - trods en omsætning på 4378 millioner kroner - ligger fem procent under de samme tre kvartaler i 2019.

Driftsresultat før særlige poster i dette års første ni måneder blev alligevel forbedret til 82 millioner kroner i MT Højgaard-koncernen og 51 millioner kroner i MT Højgaard Holding A/S.

- Vi har haft et fornuftigt 3. kvartal med god fremdrift for vores strategiske satsning på samarbejder og bæredygtighed, og vi har reduceret risici ved at lukke flere tvistsager. Resultatmæssigt er vi på sporet: Vi forbedrer skridt for skridt indtjeningen før særlige poster, og vi regner med at tage et yderligere skridt i 4. kvartal, siger administrerende direktør og koncernchef i MT Højgaard Holding, Morten Hansen.

I 3. kvartal blev der desuden afholdt særlige poster på -31 millioner kroner til godtgørelser til fratrådte medarbejdere og ledere samt nedskrivning af et leasingaktiv - domicilet i Søborg.

Fastholder forventningerne til året

Forventningerne til hele 2020 fastholdes, til trods for stor usikkerhed i markedet, hedder det i regnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På grund af Covid-19 er der stadig større usikkerhed i markedet, men vi begynder at se et momentum i efterspørgslen fra offentlige kunder og den almene sektor, særligt på renoveringer, og på tværs af koncernen er pipelinen styrket i tredje kvartal, lyder udmeldingen fra administrerende direktør og koncernchef Morten Hansen.

Ordreindgangen ligger foreløbigt på 4569 millioner kroner i årets første ni måneder. Det er syv procent højere end i samme periode sidste år. Koncernens samlede ordrebeholdning er ved udgangen af tredje kvartal 2020 på 6,8 milliarder kroner mod 6,2 milliarder samme tid sidste år.

MT Højgaard-koncernen fastholder forventningerne om en omsætning på omkring 5,9 milliarder kroner og et driftsresultat før særlige poster i niveauet 125 millioner kroner. MT Højgaard Holding A/S fastholder forventningerne om en omsætning på omkring 5,9 milliarder kroner og et driftsresultat før særlige poster i niveauet 85 millioner kroner.