Abonnementsartikel

I 2019 skete der ifølge Vejdirektoratet flere end 300 ulykker relateret til vejarbejder, og antallet er stigende. Derfor lancerer Hovedstadens Letbane nu en trafiksikkerhedskampagne i samarbejde med de tre hovedentreprenører på letbanebyggeriet.

For høj fart og uopmærksomhed hos trafikanterne er blandt de hyppigste årsager til ulykker ved vejarbejde. En kampagne med fokus på trafiksikkerhed langs letbanens byggepladser i omegnskommunerne skal derfor sætte fokus på at skabe større opmærksomhed omkring forholdene på vejene.

- Det handler både om at skærme cyklister og andre bløde trafikanter i forhold til tung trafik til og fra byggepladserne og at passe på de medarbejdere, der arbejder langs vejene, siger Trine Græse (S), borgmester i Gladsaxe Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuld gang i letbanebyggeriet

Hovedstadens Letbane åbner i 2025 og vil strække sig over 28 kilometer mellem Lyngby og Ishøj med 29 stationer undervejs. I løbet af 2020 er arbejdet med at anlægge den nye letbane for alvor gået i gang, og byggeriet er blevet endnu mere synligt for omgivelserne.

- Byggeriet af den kommende letbane flytter sig løbende, som arbejdet skrider frem. Det stiller store krav til trafiksikkerheden og den vigtige information til trafikanterne, siger Sigurd Agersnap (SF), formand for teknik- og miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Trafiksikkerhedskampagnen er skudt i gang planlagt i dialog med Rådet for Sikker Trafik. Afviklingen af kampagnen sker i samarbejde mellem Hovedstadens Letbane og de tre hovedentreprenører på letbanebyggeriet, CG Jensen, Aarsleff og M.J. Eriksson.

Indsatsen er en del af Hovedstadens Letbanes løbende arbejde med at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø, hvor der bygges. Det gælder ikke mindst, når der arbejdes midt på en trafikal hovedfærdselsåre, hvor arbejdsmiljø og trafiksikkerhed går hånd i hånd.

For nylig kunne projektets parter fejre 400 dage uden fraværsarbejdsulykker.