Der har været gang i den store udskiftning i maskinprogrammet hos Stemas, der fra 1. januar overtager Wacker Neuson Danmark. Maskinhandleren har netop stoppet samarbejdet med Ammann.

Først var det Yanmar-samarbejdet i Maskiner A/S, som Stemas trak sig ud af, og nu er det også slut med Ammann for forhandleren med hovedsæde i Hadsten.

Dermed er det fuldt fokus på Wacker Neuson, hvor den endelige aftale nu er på plads for Stemas.

- Papirarbejdet skulle helt på plads, men det er det nu, så 1. januar overtager vi hele Wacker Neusons forretning i Danmark, fortæller Robert Kjærgaard, salgsdirektør i Stemas.

Overlap i programmerne

Ammanns komprimeringsudstyr fejler ikke noget, lyder det fra Robert Kjærgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er produkter af topkvalitet. Når nogen køber en Ammann, hører vi aldrig til maskinen igen, for den kører bare, siger salgsdirektøren.

Men han indrømmer også, at Ammann aldrig rigtigt har fået fat i vejfolket herhjemme på samme måde, som man for eksempel ser i Norge.

Nu er tiden kommet til Wacker Neuson, som Robert Kjærgaard har store forventninger til.

- Inden Wacker og Neuson blev slået sammen, var Wacker kendt for topkvalitet hele vejen igennem. Du fik ikke noget bedre inden for komprimering. Når man i gamle dage skulle have en pladevibrator, sagde man, at man skulle have en Wacker. Også selvom det så var et andet mærke, så var Wacker blevet synonymet for den type maskine. Det vil vi tilbage imod, for kvaliteten og setuppet omkring producenten er der endnu. Gennem årene har man udviklet sig til at blive "full-liner", og man har alt fra små gravemaskiner, læssemaskiner, dumpere, elværktøj og så videre, siger han.

Fortsætter i vejsporet

- Det har altid været Wackers mål, at hvis man skal lave et hul i jorden, så havde man det hele. Om det så skulle være en sav til at lave hul i beton eller asfalt med, en hammer til at brække op med, en gravemaskine til at grave hullet, en dykpumpe, man kunne smide derned, komprimeringsudstyr og andet grej til at få lukket igen, og der er læssemaskiner og dumpere til at køre materialerne til og fra. Det var filosofien, og derfor har de produkterne, de har i dag, siger Robert Kjærgaard.

Overgangen til Wacker Neuson betyder derfor ikke, at Stemas forlader vejfolket.

- Små tromler og valsetog op til 13 ton kan vi også levere i Wacker Neuson, man har tidligere bare ikke haft så meget fokus på det herhjemme. Så vi er med på vejen, fortæller Robert Kjærgaard.

Det større komprimeringsgrej leveres i Wacker Neuson-farver og brand, men de er produceret af Hamm, der er en del af Wirtgen Group.

Når Wacker Neuson Danmark kommer under Stemas-vinger, følger en del af folkene med. Der er sagt farvel til en god håndfuld stykker, hvor man ellers ville stå med dobbeltbemanding.

- Vi har købt hele Wacker Neuson Danmark, alt fra biler, personale og inventar, alt hvad de har, siger Robert Kjærgaard.

Stemas, der er en del af JMM Group, vil fra årsskiftet være forhandler af Wacker Neuson, Weidemann og den japanske generatorerproducent Himoinsa. Derudover er de efter bruddet med Maskiner A/S fortsat Yanmar-servicepartner.