Det omstridte betonværk på Bryggens Bastion, som opererede uden certifikat og blev pillet ned og flyttet til Rødby i sommeren 2020, har været flittigt brugt. Dermed står flere opgaver i kø for Bach Gruppen.

En ny udvikling er opstået i Bach Gruppens skandalesag fra Amager.

Det viser sig nu, at der er usikkerhed om mere end bare betonen i bundpladen under det famøse Njals Tårn. Resten af byggerierne på Bryggens Bastion kan også være inficeret med beton fra det nu lukkede, ucertificerede værk på Bach Gruppens byggeplads.

Og ikke bare i fundamenterne. Også i etagedækkene er der med en vis sandsynlighed brugt beton af mindre fin kvalitet. Det skriver Ekstrabladet.

De citerer direktør i entreprenørfirmaet Lene Christensen for følgende:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

"Vi har som oplyst valgt, da der har været rejst tvivl om at dele af betonleverancen er kommet fra et ikke certificeret værk, at igangsætte et omfattende prøveprogram på alle bygninger i nødvendigt omfang", lyder det i et mail-svar til avisen.

Værket tilhørte BG Beton, og ansvaret, mener Bach Gruppen, påhviler stadig den afdøde direktør Henrik Steffensen.

Ekstra Bladet har tidligere spurgt Bach Gruppen, hvordan betonværket kunne køre videre og producere ulovlig beton i knap et år, efter Henrik Steffensen var gået bort. Til det svarer Lene Christensen, at:

"Det er altid nemt at være bagklog, og jeg ville da ønske, at den nuværende ledelse havde været opmærksom på certificeringerne på de enkelte værker. Nu er det imidlertid sket og det tager vi selvfølgelig det fulde ansvar for."