Wacker Neuson-forhandling gør Stemas endnu mere elektrisk, men skaber også travlhed i maskinfirmaets nye sjællandske hovedkvarter.

Folkene hos Stemas har noget at se til de sidste dage af året. 1. januar vokser Stemas nemlig i maskinudbud, mandskab og fysiske rammer, når firmaet indlemmer forhandlingen af Wacker Neuson.

- Det bliver særdeles omfattende med maskiner og materiel til kundegrupper, som vi ikke har haft den store kontakt med hidtil. Men så sandelig også med et bredere program i de maskintyper, som vi i forvejen har med at gøre i det daglige. Helt konkret kan vi se, at Wacker Neuson har syv modeller i læssemaskiner, som vi kan øge vores sortiment fra Weidemann med, fortæller salgsdirektør hos Stemas, Robert Kjærgaard og tilføjer:

- Vi får mange flere mindre enheder med Wacker Neuson-forhandlingen. Blandt andet skæremaskiner, pumper, glittere og vibrationsgrej til beton-folket. Og så bytter vi vores komprimeringsmateriel fra Amman ud med Wacker Neuson, som er markedsledende på komprimering lige fra de mindste jordlopper til store valsetog.

Gravemaskiner op til 15 tons

Udvidelsen omfatter også Stemas' forhandling af gravemaskiner. Firmaet overlod for kort tid siden helt importen og forhandlingen af Yanmar til den nu tidligere makker Maskiner A/S. Fremover gælder det Wacker Neuson-gravemaskiner hos Stemas, som dog agter at holde en klausul om først at sælge nye gravemaskiner fra 20. oktober 2021.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Indtil da står Wacker Neuson selv for salget af gravemaskiner i Danmark, hvor Stemas så varetager service, garanti og udrustning af maskinerne. Klausulen handler kun om nye maskiner, så vi må gerne levere brugte Wacker Neuson-gravere til det danske marked. Med Wacker Neuson får vi et gravemaskine-program, som spænder fra 800 kg minigravere til maskiner op til 15 tons, forklarer Stemas-direktøren.

Mere maskinel og nye kolleger

Stemas' hidtidige hovedprodukt, Weidemann-læssemaskinerne, kommer ikke til at lide under de nye tider. Weidemann ejes af Wacker Neuson-koncernen, og derfor er maskinprogrammet det samme. Eneste forskel er farven og navnet. Et par ekstra minilæsser-modeller med lavt tårn kommer dog også på lager hos forhandleren foruden tre teleskoplæssere, oplyser Robert Kjærgaard.

Udvidelsen betyder desuden 15 nye kolleger hos Stemas, der har fået 15 nye folk med over fra Wacker Neuson plus yderligere to nye Stemas-medarbejdere med fortid hos Wacker Neuson.

Stemas har i øvrigt valgt også at takke ja til at overtage den hidtidige Wacker Neuson-afdeling på Lykkegårdsvej i Roskilde.

- Roskilde-afdelingen bliver vores nye hovedcenter på Sjælland, hvor vi får god plads og gode forhold og med Holbækmotorvejen lidt rundt om hjørnet. Weidemann og Wacker Neuson til de østdanske kunder skal fremover sælges fra Roskilde, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard.

Stemas-afdelingen i Køge bevares, hvor værkstedsaktiviteter, service og reservedele er koncentreret.