Under Universitetsbyen i Aarhus er Hercules Fundering netop gået i gang med funderingsarbejdet til en ny parkeringskælder med plads til 160 biler.

Midt i decembermørket og julestemningen blev der for alvor sat gang i etableringen af den nye parkeringskælder til Universitetsbyen på det tidligere kommunehospital i Aarhus. Ordren på kælderen blev kommunikeret i sommer, og i mellemtiden er der blevet projekteret og arbejdet på at gøre grunden klar til selve byggeriet af kælderen. Arbejdet er en totalentreprise, og nu er NCC rykket ind med sit funderingsteam, Hercules Fundering.

Bygherre er Forskningsfondens Ejendomsselskab, Feas, og sammen med NCC har man i forberedelsesprocessen udviklet projektet til at omfatte 160 pladser - 40 flere end først planlagt.

rich-media-1
Aarhus Kommunehospital bliver omdannet til nyt campus under Aarhus Universitet, som ligger lige overfor.

- Gennem hele processen har NCC og Hercules Fundering været løsningsorienterede, og de har budt konstruktivt ind med stor faglighed. Sammen har vi fundet den rigtige løsning på opgaven, der kommer til at leve op til vores krav og ønsker, siger projektdirektør Erik Pagaard Nielsen fra Feas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opgaven har stillet store krav til særligt byggegruben, fundering og betonkonstruktioner. I alle discipliner har der været flere løsningsforslag i spil, og den endelige udformning er valgt under hensyntagen til krav og ønsker, samt ikke mindst den logistiske påvirkning i forhold til de øvrige byggeaktiviteter på området.

- Det har været et rigtigt godt forløb op til byggestart. Samlet set har det været en stor styrke, at vi og bygherre tidligt i arbejdet har fået vendt mange dele af entreprisen. Nu skal vi så gennemføre byggeriet, og det skal nok blive godt, siger områdedirektør Søren F. Andersen fra NCC.

rich-media-2
Arbejdet udføres i to etaper.

Opgaven udføres i to etaper, hvoraf den første etape nu er startet, og den anden etape udføres i 2023/2024.

Opgaven udføres i samarbejde mellem NCC Beton & Råhus Vest og Hercules Fundering.