Abonnementsartikel

Investeringsselskabet CVC Capital Partners Fund VII har underskrevet en aftale med Lone Star Funds om at købe 100 procent af Stark Group.

Byggemarkedskæden Stark er kommet på nye hænder. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Stark Group, med hovedkontor i Danmark, har de seneste år fordoblet sin størrelse via en række succesfulde opkøb, samt organisk vækst baseret på en klar strategi om at være forhandler og distributør af byggematerialer, services og rådgivning med særligt fokus på de professionelle håndværkere. Virksomheden har været ejet af Lone Star Funds siden april 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stark Group ejer og driver mere end 400 bygge- og distributionscentre fordelt på seks lande, hvorfra man i partnerskab med 10.000 leverandører servicerer cirka 235.000 kunder. Selskabet nåede en samlet pro forma omsætning på 4,5 milliarder euro (33,5 milliarder danske kroner) med en justeret EBITDA på 241 millioner euro (1,8 milliarder danske kroner) i det seneste finansår, der sluttede 31. juli 2020.

- Vi er begejstrede for at få CVC som nye ejere, så vi sammen kan fortsætte den vækstrejse, vi er på. Vi har haft stor gavn af samarbejdet med Lone Star, som med deres opbakning har bidraget til vores stærke resultater de seneste år. Vi ser fortsat mange gode muligheder for vækst og udvikling, både organisk og via opkøb i Nordeuropa, siger administrerende direktør i Stark Group Søren P. Olesen, som fortsætter:

- Vi har et indgående kendskab til CVC fra vores tidligere relation og ser frem til at drage nytte af deres branchekendskab, strategiske styrke og ønske om at bakke op om vores vækstrejse. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre ejer at samarbejde med.

Christoffer Sjøqvist, Senior Managing Director hos CVC, tilføjer:

- Vi har fulgt Stark Group tæt gennem mange år og er imponerede over kvaliteten både af selskabet og hele teamet. Vi glæder os til at kunne bidrage til virksomhedens vækst og udvikling i tæt samarbejde med Søren P. Olesen og resten af hans team.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Handlen er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes at være endelig i løbet af 2. kvartal af 2021.

Parterne oplyser ikke de økonomiske eller juridiske detaljer om handlen.

Som led i ejerskiftet vil Søren Vestergaard-Poulsen, Managing Partner i CVC, tiltræde som formand i bestyrelsen og Christoffer Sjøqvist som nyt bestyrelsesmedlem.