Abonnementsartikel

Munck Forsyningsledning har sammen med to udenlandske virksomheder fået kontrakt på den fynske landdel af Baltic Pipe-projektet.

Kort før jul indgik Munck Forsyningsledninger i Joint Venture med tyske Vorwerk og belgiske Denys kontrakt med Energinet om udførelsen af den fynske strækning af Baltic Pipe-gasledningen.

Baltic Pipe skal forbinde den eksisterende gasledning Europipe II mellem Norge og Tyskland, som ligger i Nordsøen, med Danmark og Polen. På dansk jord påbegyndes etableringen ved Houstrup Strand i Vestjylland, hvorfra gasledningen forløber tværs over Jylland, Fyn og Sjælland. Det er etablering af den fynske strækning, som Munck Forsyningsledninger i samarbejde med Vorwerk og Denys netop har indgået aftale om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ser frem til snarlig projektopstart

- Opgaven er utrolig spændende, både teknisk og logistisk, og vi ser meget frem til at sætte skovlen i jorden her i begyndelsen af 2021, siger administrerende direktør i Munck Forsyningsledninger, Flemming Skøtt.

Strækningen på cirka 78 kilometer gasledning går fra kysten mellem Nyborg og Kerteminde tværs over Fyn, hvor den krydser Lillebælt syd for Middelfart. Ud over installation af selve rørledningen omfatter opgaven også etablering af syv ventilstationer på strækningen.

Den samlede entreprisesum lyder på over 500 millioner kroner.

Stor international erfaring

Teamets tre parter har alle stor erfaring med lignede ledningsprojekter, herunder etablering af gasledninger i både Tyskland og andre steder i Europa.

- Mens Vorwerk og Denys er stærke på rørhåndtering, svejsning og testning, er Munck Forsyningsledninger særligt stærke på anlægsdelen og ikke mindst lokalkendskabet, fortæller Flemming Skøtt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det indledende anlægsarbejde forventes påbegyndt i starten af 2021, når forholdene tillader det, og projektet forventes afsluttet ultimo 2021. Tidsplanen er således forholdsvis komprimeret, og der skal præsteres en høj produktion hver dag.

- Vi forventer at kunne beskæftige op mod 300 medarbejdere samt flere underentreprenører på projektet. Planlægningen er så småt gået i gang, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Energinet, slutter Flemming Skøtt.