Abonnementsartikel

Bach Gruppens egne undersøgelser af det skandaleramte Njals Tårn møder hård kritik fra både ekspert og politikkere, der ikke mener, at man kan have tillid til blandt andet prøverne af de bærende søjler.

Så er den gal igen. Projektet for Njals Tårn på Bryggens Bastion er igen i vælten. Denne gang er det undersøgelsen af det 86 meter høje tårn, der bliver kritiseret. Det skriver TV2.

Bach Gruppen står nemlig selv for undersøgelserne sammen med deres egne eksterne rådgivere. De vælger selv, hvilke søjler der skal undersøges. Det er ikke i orden, lyder kritikken.

- Det er totalt håbløst. Jeg kan ikke have tillid til de prøver, der udtages, sådan som det foregår nu. Det skal være uvildige, der udtager, transporterer, analyserer og i det hele taget varetager prøverne - ikke Bach Gruppen eller deres rådgiver, siger Jakob Næsager (K) til TV2. Han er medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune.

Kommunen har ved flere lejligheder indskærpet overfor Bach Gruppen, at Cowi, som er rådgiver for kommunen i sagen, bliver inddraget i undersøgelserne af betonsøjlerne. Aktinsigt givet til TV2 viser dog, at Cowi ikke er blevet specielt godt involveret i processen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL), skriver i et mailsvar til TV2:

- Jeg har bestemt ikke den store tillid til Bach Gruppen i denne sag, derfor er det også afgørende for mig, at kommunens eksterne rådgivere, COWI og Aalborg Universitet, siger god for alt, der kommer fra Bach Gruppen og deres rådgivere - det gælder også, om prøvetagningen bliver foretaget forsvarligt. Derfor bakker jeg også op om, at forvaltningen skal komme med et bud på, hvordan prøverne kan foretages af et uvildigt selskab.