Med masseudrulningen af vaccinationer i Danmark samt diverse forholdsregler satser folkene bag maskinmessen i Herning at byde folk velkommen til juni.

Messeåret 2020 var elendigt, og 2021 er også begyndt skidt. Men entreprenørbranchen kan fortsat holde liv i drømmen om sol, maskiner og samværd til juni, hvor Entreprenør og Håndværk, E&H, løber ad stablen for fjerde gang.

- Vi arbejder hen mod at afholde messen. Men vi aner ikke, hvordan tingene udvikler sig. Det kan være, vi er et rigtigt godt sted, hvor vaccinationerne er rullet godt ud og smitten er lav, men vi risikerer også at blive skuffet hen over foråret, og tingene trækker ud, siger Klaus Meldgaard, formand for Maskinleverandørernes Entreprenørsektion.

Formanden fortæller videre, at der generelt er bred opbakning fra branchefolkene, der ventes at udstille på E&H. Men også her kan medarbejdernes sikkerhed og sundhed selvfølgelig blive et tema, for som man så i forbindelse med udenlandske messer sidste år, valgte nogle udstillere enten at blive væk eller holde medarbejdere hjemme for at undgå smitte.

Køer på græs

Indtil videre er man fortrøstningsfuld. Sammenligner man med seneste E&H i 2018, er man en smule bagefter målt på antallet af udstillere, som har booket en stand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Til gengæld kan man se, at der er en masse at vise frem, for der er faktisk booket flere kvadratmeter indtil videre i forhold til sidst, siger Klaus Meldgaard.

Formanden mener da også, at det er ved at være tiltrængt for branchen at komme ud og sparke lidt dæk.

- Det her er messen, for entreprenørbranchen. Det er som at se køer komme på græs. Vi er i vores rette element på E&H, siger Klaus Meldgaard.

Kigger man på bygge- og entreprenørbranchen, skal man da også kigge længe, efter de negative historier. Ordrebøgerne er fyldte rundt omkring, og selvom coronaen især i starten ramte mange producenters forsyningslinjer, har man i det store hele ikke voldsomme problemer med leverancerne.

Undtagelsen er dog anlægsentreprenørerne, som lider under politikernes nølen med at få strikket en langsigtet infrastrukturplan sammen. Noget, som efterhånden har stået i stampe i flere år.

Trygge rammer

På heden forbereder projektleder Sisse Merrild fra MCH Messecenter Herning sig på junimessen.

- Det er selvfølgelig med alle mulige forbehold, men vi håber og tror på, at vi kan byde velkommen til juni. Derudover har vi i MCH udarbejdet et tiltag, TrygtMCH, hvor vi sørger for ekstra brede gange og øget sikkerhed for udstillere og gæster, fortæller Sisse Merrild.

E&H løber fra 10.-12. juni. Maskinteknik er med som mediepartner, og vi dækker selvfølgelig messen massivt før, under og efter.