Abonnementsartikel

Der skal ansættes 5-10 nye folk hos teknikfirma, efter de har fået opgaven med elinstallationer og VVS for Femern LInk Contractors på byggepladsen i Rødbyhavn.

Det lokale firma Aktiv El har indgået aftale om at udføre de elektriske installationer og vedligeholdelsen samt VVS-opgaver for entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, der skal bygge Femern-forbindelsens tunnelelementer, portaler og ramper.

Med aftalen har Aktiv El udsigt til en omsætning i million-klassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan endnu ikke sætte tal på opgaven, men jeg forventer, vi skal ansætte yderligere 5-10 medarbejdere for at kunne løse denne opgave, siger teknisk direktør Jens Krogh, Aktiv El.

Servicerer store kunder

Aktiv El med afdelinger i Nakskov, Maribo, Rødbyhavn og Nykøbing F. beskæftiger i øjeblikket 70 medarbejdere, heraf 11 lærlinge, og har 55 servicevogne kørende for at løse el- og VVS-opgaver for blandt andet en lang række større industrikunder på Lolland-Falster og Sjælland.

- Vi har i forvejen mange store serviceopgaver, og opgaven for Femern Link Contractors passer fint ind i vores portefølje, siger Jens Krogh.

Bruger Femern-projektet til vækst

Aktiv El er én af de mange virksomheder, der deltager i udviklingsprojektet Femern Vækst, der gennemføres af CELF og Femern Belt Development i samarbejde med en række erhvervsskoler.

- Femern Vækst har som formål at geare virksomhederne til at få del i Femern-opgaver og at bruge dette store anlægsprojekt til samtidig at skabe vækst og udvikling i den enkelte virksomhed. Aktiv El er et godt eksempel på, at også lokale virksomheder, der er oppe på beatet, kan få del i Femern-milliarderne, siger direktør Stig Rømer Winther, som Dagens Byggeri for nylig mødte.