Abonnementsartikel

Årsomsætningen i MT Højgaard Holding landende på knap 6 milliarder kroner sidste år, hvilket svarer til forventningerne.

En omsætning som forventet samt en pæn ordrebeholdning, der i løbet af året steg med 24 procent. Det kan man læse i det netop offentliggjorte 2020-årsregnskab for MT Højgaard Holding

Omsætningen på 5,95 milliarder kroner levede op til forventningen. Nettoresultatet i MT Højgaard Holding koncernen blev 101 millioner kroner mod 66 millioner i 2019. Heri indgår 87 millioner kroner i resultat fra ophørte aktiviteter i Lindpro A/S, der blev solgt den 31. marts 2020).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Året bød på god efterspørgsel på områder, hvor koncernen står stærkt: bæredygtigt byggeri og renovering, renovering af almene boliger og institutioner samt projekter i nye samarbejds- og partnermodeller. Koncernen vandt således nye ordrer og ekstraarbejder for 7,5 milliarder kroner mod 6,3 milliarder i 2019. Ordreindgangen var stigende året igennem og toppede med 2,9 mia. kr. i 4. kvartal.

Omsætningen ventes i indeværende regnskabsår at stige ca. 13 procent til 6,8 milliarder kroner, understøttet af en solid ordrebeholdning og en lovende pipeline. Driftsresultatet før særlige poster og PPA-afskrivninger ventes at stige til niveauet 160 millioner kroner mod 124 millioner i 2020. Fremgangen ventes at ske gradvist og være mest udtalt i andet halvår med stigende omsætning, bedre kapacitetsudnyttelse, højere bruttomargin og faldende omkostninger.

Lønsomheden ventes fortsat at være belastet af den igangværende turnaround i MT Højgaard Danmark med lav kapacitetsudnyttelsei første halvår samt høje faste omkostninger.

- Hovedopgaven i 2020 var at sætte en ny retning, og det lykkedes: Vi er godt i gang med at eksekvere den nye Bæredygtig22 strategi. Den nye organisering har tydeliggjort ansvar og roller. Vi har god vækst i ordrebøgerne, og resultatmæssigt leverer vi, hvad vi har stillet i udsigt, og forbedrer indtjeningen for andet år i træk. Vi forbedrer driften skridt for skridt, mens vi nedbringer omkostninger og begrænser risici. Der er stadig meget at tage fat på, og vi er end ikke halvvejs i den 3-årige strategiperiode. Men vi er på rette spor, siger adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding A/S.