Abonnementsartikel

Det mangeårige partnerskab mellem de to svenske producenter fortsætter med at udvikle sig.

Steelwrist og Volvo CE udvider samarbejdet med lanceringen af fabriksmonterede SQ Auto Connect hurtigskifter til gravemaskiner

Steelwrist og Volvo CE fortsætter med at udvikle det partnerskab, der startede for mere end 10 år siden, da Steelwrist blev valgt som leverandør af fabriksmonterede tiltrotatorer og hurtigskifter på Volvo gravemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da efterspørgslen efter fuldautomatiske hurtigskifter til gravemaskiner fortsætter med at vokse hurtigt, udvider Volvo CE nu udbuddet med Steelwrist SQ Auto Connect hurtigskifter direkte fra fabrikken til både bælte- og hjulstyrede gravemaskiner mellem 13 og 35 tons. Lanceringen inkluderer også arbejdsredskabsadaptere i matchende størrelser.

Med de fuldautomatiske SQ-skifter kan maskinføreren effektivt og nemt skifte mellem tiltrotator, hydraulisk drevet arbejdsredskab og mekanisk arbejdsredskab fra komforten i førerhuset.

- Takket være det store samarbejde med Steelwrist i mange år er vi i stand til at følge de nyeste teknologiske udviklinger på gravemaskiner. Nøglen til succeshistorien var fabriksforberedelse og installation ifølge feedback modtaget fra vores tilfredse kunder. På baggrund af forpligtelsen fra begge virksomheder tilbyder Volvo CE en kontinuerlig installation af Steelwrist symmetriske hurtigskifter og tiltrotatorer på en bred vifte af gravemaskiner, siger Christian Berling, Volvo CE produktchef for gravemaskiner.

Den faceliftede EC250E og EC300E inkluderer også Smart Connect-platformen, der giver mulighed for en problemfri integration til Volvo Dig Assist-systemet med Steelwrist fabriksmonteret tiltrotator. Dette inkluderer de forbedrede sikkerhedsfunktioner og en enkelt hurtigskiftekontakt til hurtigskifte slåsesystemet. 100 procent klar og CE-mærket direkte fra Volvofabrikken.

rich-media-2
Steelwrist har været fast leverandør hos Volvo CE i over 10 år.

Smart Connect-platformen har været et projekt, hvor Steelwrists søsterselskab SVAB Hydraulik har deltaget i udviklingen fra start. Værktøjsgenkendelse til arbejdsværktøjsstyring kan tilføjes efter levering både til ægte fabriksmonterings- og eftermonteringsinstallationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Smart Connect-platformen kan Steelwrist-tiltrotatorerne monteres på forhandlersteder med en plug and play-installation inklusive sikkerhed med en enkelt kontakt. Dette betyder, at Volvo-forhandleren kan reducere leveringstiden og optimere funktionaliteten til næsten det samme niveau som en ægte fabriksmonteret installation, selvom slutkunden køber en lagermaskine hos forhandleren.

- Inden for Steelwrist har vi længe arbejdet hårdt for at fremme globale standarder, og endelig er resultaterne begyndt at blive set. For det første med Volvo, der lancerer Steelwrist SQ fra fabrikken, og med Caterpillars nylige lancering af deres HCS-kobling er det en enorm ting, når to brancheførende aktører næsten samtidigt lancerer produkter, der er kompatible med Open-S-standarden. For det andet kan det, at Volvo CE lancerer Smart Connect-platformen, være et vigtigt skridt fremad mod en åben arbejdsredskabs interface for gravemaskiner, som ISOBUS inden for landbrugssektoren. Dette ville muliggøre øget smarthed og global forbindelse til gravemaskineredskaber som aldrig før, siger Stefan Stockhaus, Steelwrist' administrerende direktør.