Abonnementsartikel

Indtægten fra salget skal geninvesteres i udlejningsvirksomheden, der vil styrke sin position på andre områder - herunder salg og udlejning af pavillonløsninger.

Først på året kunne Ajos meddele, at de havde opnået licens til at opføre svanemærkede byggerier med pavillonmoduler. Det anerkendte miljømærke har sat endnu mere tryk på en i forvejen markant efterspørgsel på de bæredygtige og fleksible moduler.

Det får nu Ajos til at konsolidere sig gennem et frasalg af sin kranafdeling til kranvirksomheden Normas. Indtægten fra salget skal i tråd med virksomhedens strategiplan investeres i Ajos' øvrige brancheområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er inde i en fantastisk udvikling på særligt skur, modul og pavillonmarkederne, hvor vores løsninger er meget eftertragtede. Ikke mindst som følge af Svanemærket på vores pavillonløsninger. For at følge med udviklingen skal vi løbende investere for at fastholde momentum, og det kræver en prioritering fra vores side af investeringsmidlerne, siger Ole Wamsler, administrerende direktør i Ajos.

Ajos' pavillonmoduler bliver i stigende grad anvendt som midlertidige skoler, børneinstitutioner eller til genhusning i forbindelse med de store renoveringsprojekter samt til studerende, ældre, flygtninge, hjemløse samt andre, som akut har brug for en midlertidig bolig. De kan bygges sammen i stort antal og i flere plan og tilpasses til den enkelte funktion. Den løsning har et stigende antal kunder fået øjnene op for, og efterspørgslen kræver løbende og markante investeringer for Ajos.

Kræver store investeringer

I efteråret 2020 frasolgte Ajos ligeledes sin afdeling for hejs, og argumenterne for handlerne er identiske.

- Vi står nu i samme situation med vores kranafdeling, som vi stod i med vores hejs-afdeling sidste år. Vi sælger en afdeling, som vi i flere år har investeret et anseeligt millionbeløb i, og som har tilbudt kunderne moderne og brugervenlige kranløsninger. Men det ville kræve yderligere et trecifret millionbeløb, hvis vi skulle følge 100 procent med markedets efterspørgsel, siger Ole Wamsler.

Med i handlen følger størstedelen af medarbejderne, alt materiel i form af tårn- og semimobilkraner, reservedele samt en solid ordrebog. Selv om det bliver vemodigt at sige farvel til medarbejderne og de trofaste kunder, er Ajos' direktør ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både vores kunder og medarbejdere vil drage stor fordel af, at kranafdelingen købes af Normas Cranes, der er en af de absolut førende kranoperatører i Danmark, og som er anerkendt for sin høje kvalitet og service. Normas Cranes er en virksomhed, der ikke beskæftiger sig med andet end kraner og får derved styrket deres position markant, siger Ole Wamsler.

Handlen sker med virkning fra 1. april 2021. Parterne har aftalt ikke at oplyse købesummen.