sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

WorksManager fra Trimble leverer fuldt overblik over byggepladsens maskiner og sørger for konstant opdaterede projekter, så eventuelle fejl og nedetid minimeres.

Ved store anlægsarbejder kan det for de ansvarlige hos entreprenøren være sin sag at holde overblikket, når 15-20 maskiner er i gang med arbejdet. Pludselige ændringer i designet skal opdateres til samtlige maskinførere for at undgå kedelig nedetid eller i værste fald dyrebare fejl.

Der er heldigvis hjælp at hente hos Sitech, som har lanceret informationscentralen Trimble WorksManager, der afløser det hidtidige TCC-system (Trimble Connected Community).

Den intelligente byggeplads

Trimble WorksManager er en mobil og brugervenlige central, som forbinder entreprenøren til de oplysninger, der er vigtige for at kunne udføre opgaven korrekt - første gang.

Brugeren kan f.eks. overføres 3D-design trådløst til byggepladsen. Det sparer både kørsel og penge, og gør arbejdet mere effektivt. Arbejdsledere og projektledere kan være sikre på, at maskinførere og andre brugere benytter sig af det seneste design. Et praktisk betjeningspanel giver et overblik over byggepladsen i realtid, så entreprenøren kan følge med i projektet og undgå dyre fejl og slippe for at gøre arbejdet om.

rich-media-1
Trimble WorksManager er en skybaseret platform, der forbinder kontoret med aktiviteterne på tværs af byggepladsen.

Løsningen er intelligent, og det betyder blandt andet at maskiner, der starter op på pladsen, automatisk bliver en del af projektet og downloader data. Når et design er oprettet, bliver det automatisk sendt til enten alle maskiner - eller enkelte maskiner, som er specifikt valgt ud.

Starter med de største

En af de første virksomheder, der har taget WorksManager til sig, er Barslund, som er en af de store aktører herhjemme, der ofte har mange maskiner i gang simultant på større pladser.

- Foreløbig har vi implementeret systemet på vores største pladser, hvor vi har op til 30 gravemaskiner kørende samtidig. Og her har det absolut været en stor fordel. Tidligere skulle vi opdatere projektet på alle maskiner enkeltvis, men nu klarer vi det hele i en arbejdsgang, fortæller teamleder Michael Christiansen, Barslund A/S.

WorksManager er en skybaseret platform, der forbinder kontoret med aktiviteterne på tværs af byggepladsen. Brug af maskinstyringssystemet betyder, at arbejdet kan udføres med højere præcision end hidtil.

Effektiv projektstyring

Hvor TCC primært er beregnet for datasynkronisering til og fra maskinerne giver WorksManager bedre mulighed for decideret projektstyring. Med 3D-modellerne kan der udarbejdes en række analyser, visualiseringer og beregninger. Dokumentation og kvalitetssikring er nemmere tilgængelig for alle.

- Systemet giver for eksempel en advarsel, hvis en maskine kører på et forkert design. Så kan vi lynhurtigt handle og rette fejlen, siger Michael Christiansen.

... overordnet må jeg sige, at WorksManager er et godt system, som vi er meget tilfredse med.

Teamleder Michael Christiansen, Barslund A/S

Han tilføjer, at man nu skal i gang med at få resten af organisationen lært at bruge systemet, så det kan implementeres 100 procent.

- Det er jo stadig nyt, og vi vil ikke rykke hurtigere, end at vi har alle med. Men overordnet må jeg sige, at WorksManager er et godt system, som vi er meget tilfredse med, fastslår han.

Sitech forhandler WorksManager og tilbyder rådgiving omkring løsningerne fra Trimble. Sitech kan kontaktes på tel: 7025 4414.