Abonnementsartikel

Michael Sørensen fra M.S. Entreprenør har investeret i en Hydrema 926F fyldt til randen med ekstraudstyr. Herunder speciallakerede, sorte fælge, som er ved at blive en ny trend i branchen.

- Når de 12 timer er gået i rendegraveren, skal jeg hjem at køre traktor. Jeg ligger i snit 2200-2400 timer i rendegraveren og omkring 800 timer i traktoren om året. Så det er en god fuldtidsstilling, og jeg keder mig ikke, fortæller Michael Sørensen, der er selvstændig i virksomheden M.S. Entreprenør, hvor han blandt andet udfører graveopgaver i forbindelse med større anlægsprojekter.

M.S. Entreprenører har således været hyret ind til at arbejde på blandt andet letbanen og OUH i Odense som underentreprenør. Derudover udgravningsopgaver til højspændingskabler og andre, store projekter, hvor der dagligt skal flyttes mange tons jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggepladsens kørende schweizerkniv

For 14 år siden, da Michael Sørensen var 18 år gammel, investerede han i sin første rendegraver - en Hydrema 906. "Den med jernmotorhjelm," fortæller Michael Sørensen. I dag kører han i sin syvende Hydrema, en spritny Hydrema 926F, som han fik leveret på sorte fælge som prikken over i'et på en usædvanlig lang udstyrsliste.

- Jeg fik mine nye rendegraver leveret på sorte fælge, så jeg kunne skille mig ud lidt ud. Det er noget, der gør, at folk kan huske og kende mig på byggepladsen og andre steder, jeg kører. Jeg synes også, at det ser flot ud til den gule farve, og så kører den på dæk fra Alliance, der er af en rigtig god kvalitet og både er holdbare, komfortable og alsidige, og som virkelig hjælper mig til at komme frem, siger Michael Sørensen om sit udstyrsstykke af en rendegraver, som han kan løse mange forskellige opgaver med.

- Jeg kan bruge den til rigtig mange opgaver, om det så handler om at grave, læsse, løfte, trække, skubbe, bære eller fragte. Den kan kort fortalt alt det, som en 30 tons gravemaskine ikke kan. Så du kan sige, at det er byggepladsens kørende schweizerkniv.

Sorte fælge er en ny trend

Hos Hydrema Center Syd i Kolding er Michael Sørensens Hydrema 926F på sorte fælge kun et ud af flere eksempler på en stigende tendens, hvor kunderne efterspørger specialløsninger.

- Vi har leveret flere rendegravere på sorte fælge, som virker til at være lidt af en ny trend. Vi får dem leveret direkte fra Nordisk Dæk Import, der producerer og leverer specialfælge i over 60 forskellige farver, som specialfremstilles på virksomhedens egen fabrik få kilometer herfra. Så vi kan få leveret specialløsninger med alle typer af dæk samt specialfælge i lige den farve, det passer os, fortæller Michael Hansen, der er sælger hos Hydrema Center Syd i Kolding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever generelt, at vores kunder i stigende grad efterspørger den type individuelt tilpassede løsninger, ikke kun i forhold til fælge i andre farver, men også meget andet. Så vi har meget fokus på at kunne levere specialløsninger til vores kunder, og det er den meget veludstyrede rendegraver, vi leverede til Michael Sørensen, et godt eksempel på, uddyber han.

Øger arbejdsglæden

Nogle ville måske kalde det overdrevent at investere i en Hydrema med så meget udstyr, som Michael Sørensen har valgt, men for ham handler det også om arbejdsglæde i en travl hverdag, hvor han ofte arbejder fra tidlig morgen til aften, når han er på opgave.

- For mig øger det arbejdsglæden med sådan en drømmemaskine. Jeg oplever også, at maskinerne generelt bliver gejlet mere, hvis man kan sige det sådan. Jeg tror, at det kommer af, at mange folk får faste chauffører på deres maskiner, og det hjælper folk til at passe på maskinerne, når man har et lækkert, nyt og veludstyret arbejdsredskab. Man passer mere på sine ting, fortæller Michael Sørensen, som sideløbende med tendensen til flere faste chauffører også oplever en stigende specialisering i branchen.

- Det er mit indtryk, at branchen er blevet delt lidt mere op i maskinførere og håndfolk. Vi er blevet mere specialiseret, og der er kommet mere fokus på uddannelse. Samtidig er der ikke så mange af os på markedet, så det er også vigtigt at holde på de dygtige medarbejdere. Her tror jeg også, at det kan svare sig at investere i noget ordentligt udstyr, som man sætter pris på og passer på, siger han.

Michael Sørensen driver ved siden af entreprenørdelen af sin forretning også en lille maskinstation og kører indimellem også med containere i weekenden, når tiden tillader det.