Abonnementsartikel

Asfaltkoncernen Pankas har leveret selskabet hidtil bedste resultat i 2020.

Allerede for et år siden, da Pankas præsenterede det hidtil bedste resultat i koncernens historie, var forventningen til 2020 positive, selvom hele verden stod i stor usikkerhed med corona.

Forventningerne holdt stik, og Pankas har fremlagt et stærkt regnskab for 2020, der trods pandemi slår 2019's rekordoverskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet før skat vokser til 52,6 millioner kroner. Det er små fire millioner kroner med end 2019, hvor resultatet endte på 48,9 millioner kroner.

Indtjeningen voksede, selvom omsætningen faldt en anelse. I 2020 var den på 1199 millioner kroner mod 1244 millioner kroner i 2019.

Coronaen har kun i begrænset omfang påvirket Pankas, og det har primært været i form af aflyste eller forsinkede opgaver i Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, skriver Pankas i regnskabet ledelsesberetning.

I Danmark er markedet for produktion og udlægning af asfalt konkurrencepræget, men koncernen har med fokus på at optimere og effektivisere driften alligevel fået et tilfredsstillende resultat.

På remixaktiviteterne har man dog ikke levet op til forventningerne. Remix dækker over den del af Pankas' forretning, hvor man genanvender asfaltbelægningen på stedet tilført nye materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at styrke remixaktiviteterne fremadrettet blev afdelingen per 1. november 2020 integreret i Pankas' asfaltafdeling i Jylland med et fortsættende landsdækkende fokus, skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Pankas forventer en omsætning og et resultat for 2021 på niveau med 2020.