Fynske Kragmann er baseret på salg af landbrugsmaskiner, men udvider nu sit sortiment med entreprenørmaskiner og er ved at opbygge en ny salgsafdeling.

Kragmann udvider sortimentet med entreprenørmaskiner. Det skriver Kragmann i en pressemeddelelse.

På en industrigrund i Middelfart kører entreprenør Andreas Berg rundt i en fabriksny 11 tons New Holland-gummihjulslæsser, som han bruger til at flytte grus med. Det er en demomodel, som Kragmann A/S har stillet til rådighed for sine kunder.

Normalt arbejder Kragmanns kunder i landbruget, hvor forhandleren fra Middelfart er full-line-leverandør af New Holland og Kvernelands produktprogrammer.

I slutningen af 2019 opkøbte virksomheden Maskinpartner i Vejle for at få bedre fodfæste i Jylland, så forhandleren nu dækker hele landet, og der er salg af reservedele både i Vejle og Middelfart. Serviceafdelingen er med årene udbygget, så den nu tæller 12 udekørende servicemontører og 41 medarbejdere i alt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sidste år gik Kragmann i gang med at udvide med det nye forretningsområde, entreprenørmaskiner. Til at udfylde opgaven har forhandleren ansat to sælgere. Det er Rasmus Juul Jensen og Johnny Lauritzen. Sidstnævnte har tidligere været hos Wacker Neuson og Maskinhuset og står nu og snakker med Andreas Berg, der kun har godt at sige om demomaskinen.

- Det er en stærk og støjsvag model sammenlignet med andre fabrikater, jeg har prøvet. Den kører godt, den er sådan lidt overskudsagtig, og så har den en god kontravægt, så den ikke tipper, siger Andreas Berg fra Bergs Graveservice i Stenderup, der ligger syd for Horsens.

Andreas Berg har endnu ikke besluttet, om han vil udvide sin maskinpark med New Holland-gummigeden eller ej.

Ny serie af maskiner

Gummihjulslæsseren fra New Holland indgår i en ny serie på otte forskellige modeller fra 5 tons og op til 20 tons. 11 tons-modellen har 144 hk, forlænget læsseramme (læssehøjde 4,1 m), centralsmøring, bakkamera og Volvo hurtigtskift.

- Det er en allround-model, som passer perfekt til forskellige serviceopgaver på byggepladsen, siger Johnny Lauritzen.

Ud over gummihjulslæssere dækker programmet af entreprenørmaskiner fra New Holland en serie af minigravere fra 2 til 6 tons, teleskoplæssere og rendegravere.

- Det er altid spændende at være med til at opbygge noget nyt. Vi har nogle gode og konkurrencedygtige maskiner, så fundamentet er i orden. Nu handler det om, at vi skal ud og gøre os synlige på markedet. Vi kommer til at køre mange kilometer på landevejen den næste tid, pointerer Johnny Lauritzen.