NCC sælger Road Services Danmark til investeringsselskabet Mutares, der er børsnoteret i Tyskland. Selskabet har også købt NCC's vejservice-enheder i Sverige og Finland.

NCC har gennem de seneste to år arbejdet på at sælge vejservicevirksomheden Road Services, fordi den har få synergier med andre dele af NCC og har haft lav indtjening. Virksomheden har forudsætninger for at udvikle sig med den rette ejer.

Det regnede med indtil for nylig med, at Arkil ville være. Men handlen fra NCC til Arkil gik i vasken, da godkendelsen hos konkurrencemyndighederne trak ud over ni måneder, og Arkil derfor benyttede en klausul om at lægge handlen ned igen.

I juli 2020 solgte NCC den svenske og finske del af Road Services til Mutares, og nu sælges også den danske virksomhed til investeringsselskabet.

Salget får ingen indflydelse på NCC's øvrige forretningsområder, herunder NCC Asfalt, som fortsat er en del af NCC Industry.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mutares ejer allerede virksomheden i Sverige og Finland, hvor den drives under navnet Terranor, og vi er nu blevet enige om, at de også overtager virksomheden i Danmark. Mutares tilbyder en god platform for fremtidig udvikling, siger Kenneth Nilsson, chef for forretningsområdet NCC Infrastructure.

NCC Road Service lever primært af en række driftskontrakter og specialer inden for Fejning, Rabatvedligeholdelse, Skilt & Trafikafvikling, Ukrudtsbekæmpelse og In Situ støbte kantsten. Road Service arbejder landsdækkende via syv afdelingskontorer. Forretningen har cirka 200 medarbejdere.

Salget gennemføres som et aktieopkøb, og transaktionen forventes at blive gennemført i andet kvartal 2021. Handlen forventes ikke at kræve godkendelse fra Konkurrencestyrelsen.

- Vi er stolte af at få endnu en lejlighed til at samarbejde med NCC med det andet køb inden for kun nogle få måneder. Vi kan sige med stor overbevisning, at vi har gjort en god indsats med Terranor indtil nu. Nu er vi spændte på at byde den danske del af NCC's Road Services enhed velkommen i vores portefølje, siger Johannes Laumann, CIO i Mutares.