Abonnementsartikel

VIDEO: CG Jensen i fuld gang med støbningen på 14.000 kvadratmeter luksusboliger ud til Lillebælt.

MIDDELFART: Når boligprojektet Kulgrunden står klar til indflytningen i sommeren 2022, bliver det en indvielse af et kompliceret byggeri på samlet 14.000 kvadratmeter fordelt på 55 luksusboliger med store individuelle terrasser.

Vi har slået 150 pæle på hver blok - i alt 450 - ned til 18 meter for at få bæredygtig jord.

Divisionschef Hans Jørn Kühn, CG Jensen

- Projektet har en høj sværhedsgrad, så vi er virkelig blevet udfordret. Det er en spændende opgave, der har stillet store krav til vores ingeniører, men alle udfordringer er blevet løst, og derfor er jeg meget tilfreds. Og samtidig har vi Danmarks bedst beliggende byggeplads, fastslår divisionschef Hans Jørn Kühn, CG Jensen Byggeri Vest, til Maskinteknik, da vi besøger pladsen en overskyet eftermiddag midt i maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

6.000 kvm. terrasser

Divisionschefen har det overordnede ansvar for CG Jensen-teamet, som i totalentreprise opfører det arkitektonisk spændende luksusbyggeri ved marinaen i Middelfart. Schmidt Hammer Lassen Architects er idemagerne bag konceptet, mens CCO er fungerende arkitekter på sagen.

Byggeriet opføres i tre bygningskroppe i seks etagers højde med samlet 55 store lejligheder. Der er tale om ca. 8.000 kvadratmeter boliger og hele 6.000 kvadratmeter tagterrasser i det skrånende terrasseopbyggede projekt, som på grund af konstruktionen kræver særdeles robust fundering.

rich-media-4
Byggeriet opføres i tre bygningskroppe i seks etagers højde med samlet 55 store lejligheder. Foto: Torben Jastram.

- Vi har slået 150 pæle på hver blok - i alt 450 - ned til 18 meter for at få bæredygtig jord. Det er en gammel oprenset kulgrund med blød bund, så derfor slog vi først 20-25 prøvepæle, siger divisionschefen.

Hårdt armeret projekt

På blok tre længst ud mod Lillebælt er entreprenøren klar til at støbe terrændæk, og her begynder elementmontagen i uge 21.

rich-media-5
Projektet er hårdt armeret på grund af den særlige konstruktion. Foto: Torben Jastram.

- På blok to er vi ved at lave kælder. Lige nu binder vi armeringsbjælker til pælearmeringen og gør klar til støbning. Det er rimeligt hårdt armeret, for huset er konstruktionsmæssigt svært at lave, fordi det læner sig ind mod et trappetårn, som får fæste i 6. sals niveau, siger Hans Jørn Kühn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ophedet materialemarked

Men den forholdsvis bløde bund og komplekse konstruktion er ikke eneste udfordringer, som CG Jensen A/S er rendt ind i undervejs.

- At få byggematerialer til tiden er i dag ikke en selvfølge på grund af pandemiens konsekvenser. Og vi har været på leverandørjagt for at få fat i vores betonelementer. Det er jo et delvist overophedet marked derude, men det lykkedes heldigvis - også inden for tidsplanen, siger han til Maskinteknik.

rich-media-7
Sidste klargøring inden elementmontagen. Foto: Torben Jastram.

Projektet kommer til at fremstå med pudsede hvide facader samt glasværn omkring alle terrasseområder.

I øjeblikket er den lokale bygherre Nissen Construction & Development ApS i dialog med slutbrugerne om planlægningen af inventar - stikkontakter, køkken, bad osv.