Abonnementsartikel

Kloakministeriet rykkede ud med budskab og gavekort fra Danske Kloakmestre

Samtlige af Danmarks fagskoler, hvor der udklækkes kloakmestre, har i den seneste tid haft besøg af Kloakministeriet bestående af kloakminister Tobias Jørgensen og hans faste følgesvend Rasmus Møller. Den dynamiske duo fra Kloakministeriet var afsted som ambassadører for brancheforeningen Danske Kloakmestre, som både ønsker flere unge i kloakkerne og flere kloakmestre i medlemskartoteket.

Med sig havde de to en stak gavekort, som faglærerne på skolerne kan overrække til de næste, der får kloakbranchens uddannelsesbevis. De får alle gratis medlemskab af Danske Kloakmestre i resten af 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkert job resten af livet

Hvis man er udstyret med sådan et uddannelsesbevis, er der ingen grund til, at man skal gå arbejdsløs særligt længe. Der er nemlig enorm mangel på kloakmestre med autorisationen i orden.

- Vi véd konkret, at Danmark har godt 80.000 kilometer kloak, der skal skiftes. Enten som følge af fejldimensionering af rørene, eller på grund af utætheder. Det er et projekt, der vil tage 100 år. Derfor er en kloakmesteruddannelse ensbetydende med sikkert job resten af livet, fastslår Tobias Jørgensen.

rich-media-2
Tre kommende kloakmestre får gode ord med fra kloakminister Tobias Jørgensen, mens hans makker, Rasmus Møller, optager snakken på video. Foto: Bjarne Madsen.

På turnéen til fagskolerne havde kloakministeren og hans rådgiver videogrejet med, og de benyttede lejligheden til at interviewe omkring 30 kloakmester-aspiranter om, hvorfor de vælger jobbet med rør og brønde.

- Vi har også hilst på omkring 100 anlægsstruktørelever, og det er mit indtryk, at mellem 50 og 70 af dem har planer om at udbygge deres uddannelse med en kloakmestereksamen efterfølgende, siger Tobias Jørgensen.

Ifølge ham er det i øjeblikket kun lidt under halvdelen af struktøreleverne, der også tager kloakmesterbeviset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er lidt ærgerligt, når det nu garanterer sikkert arbejde. Derfor har vores mission været at tale erhvervet op, siger Tobias Jørgensen.