Abonnementsartikel

Blik- og Rørarbejderforbundet, Tekniq Arbejdsgiverne og Kosmos har indgået et samarbejde, der skal fremme læring om sundhed og trivsel i klasselokaler på skoler

"Test din skoles sundhed 2021" er navnet på et nyt projekt, som Blik- og Rørarbejderforbundet, Tekniq Arbejdsgiverne og det nationale videncenter Kosmos (kost, motion og sundhed for børn og unge) er gået sammen om.

Formålet med projektet er at styrke interessen hos eleverne på 6.-8. klassetrin for både sundhed, naturfag og installationsbranchen med udgangspunkt i deres egen hverdag. I år sættes der fokus på CO2 måling i undervisningsmaterialet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er formålet også at skabe synlighed i forhold til de involverede partnere i projektet samt skabe interesse for specifikke uddannelser og fag.

- De unge er fremtidens råstof, og projektet vil være med til at styrke de unges interesse - ikke kun for deres egen sundhed men også for de tekniske fag og uddannelser, siger Troels Blicher Danielsen, der er administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Søger politisk opbakning

Det nationale videncenter Kosmos har mange års erfaring med udvikling af forløb på og med skoler, hvor sundhed og trivsel har været omdrejningspunktet. I projekt "Test din skoles sundhed 2021" skal eleverne igennem undervisningsmaterialet blandt andet være med til at måle CO2 indholdet i deres klasselokale. Denne viden skal bruges til at skabe grobund for politiske beslutninger.

- Vi arbejder målrettet på at sikre en større lokal og national politisk opbakning til de energieffektive løsninger, som vores brancher kan byde på. Det gør vi blandt andet ved at skabe viden om sammenhængen mellem elevernes trivsel og indeklima, de tekniske installationer og ikke mindst de faggrupper, som installerer dem, siger forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen.