Abonnementsartikel

Rekordstor interesse for at deltage på kloakbranchens fag- og indkøbsmesse i Fredericia i januar 2022.

Kloakmessen i Fredericia, som holdes hvert andet år og er kloakbranchens store fagmesse, er en af de få events, som corona-pandemien ser ud til at gå ret sporløst henover.

Sidste messe blev afviklet med succes i januar 2020, inden covid-19 ramte landet, og intet ser ud til at kunne spænde ben for næste messe 27.-28. januar 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udstillerne er i hvert fald klar til at komme og præsentere de nyeste produkter, løsninger og services til branchen, for standsalget går forrygende godt, konstaterer Lars Søndergaard, messechef i Messe C Fredericia.

- Vi skød salget i gang i starten af maj, og her en måned efter har vi rundet 110 udstillere, som udfylder 80 procent af udstillingsområdet. Så massiv interesse har vi ikke oplevet før, og vi har derfor udvidet området fra 7000 til 8000 kvadratmeter, så Kloakmessen nu fylder to hele messehaller, fortæller han.

Fokus på unge fortsætter

Kloakmessen arrangeres i samarbejde med Danske Kloakmestre, som også glæder sig til næste års messebegivenhed, understreger formand Mikael Skov:

- Jeg fornemmer, der er mange derude, som ser rigtig meget frem til at netværke igen; til at gense kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Jeg tror, vi alle hungrer efter at komme ud og se hinanden i øjnene og få noget klog snak, siger Mikael Skov.

Han er lidt benovet over, at mere end tre fjerdedele af udstillingsområdet allerede er optaget, syv-otte måneder før kickoff.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fantastisk, at branchen bakker så meget op. Om vi kan matche besøgstallet på cirka 3200 i 2020, må tiden vise, siger formanden, som står i spidsen for en meget travl branche.

- Jeg kender ikke nogen i branchen, der mangler opgaver, tværtimod - og på messen vil vi fortsætte arbejdet med at tiltrække flere unge til faget. Vi har Byggeriets Uddannelser med på vores egen stand, og vi er repræsenteret på deres stand under DM i SKILLS, siger Mikael Skov.

Samarbejdet med "Kloakministeriet" fortsætter også, lige som DM i Kloakarbejde under messen er et stort trækplaster, også blandt de unge.

- Indsatsen ser heldigvis ud til at bære frugt. Der var cirka 160 tilmeldte til autorisationsprøven til kloakmester i år, mod omkring 120 sidste år, så vi er på rette spor, slutter formanden for Danske Kloakmestre.